Am semnat un contract standard de acoperire medicala de la Regina Maria (pt consultatii, analize etc) pe 12 luni (durata minima).
Plata se efectueaza in 2 transe, 1 la inceput pt primele 6 luni si urmatoarea inainte de urmatoarele 6 luni.
Prin luna a 5-a i-am informat ca nu vreau sa mai beneficiez de serviciile lor pt ca in primele 6 luni nu am efectuat nici o analiza sau consultatie.
Acestia m-au informat ca trebuie sa platesc si urmatoarele 6 luni si abia atunci pot incheia contractul.
Le-am trimis cererea de incheiere completata si datata dar nu au acceptat-o si ulterior au inceput sa ma sune de la dept lor de recuperari. Acum, de ceva vreme ma suna Credit Express.
Eu stiam ca nu poti fi fortat sa ramai intr-un contract de prestari servicii mai ales cand ceri sa renunti la el inainte sa platesti. Credeam ca e o situatie asemanatoare cu portarea la alta retea de telefonie mobila pe durata unui contract.
Ma insel? Am alternative sau daca nu achit voi avea poprire pe cont?
Actul de adeziune va inceta si prin denuntare unilaterala de catre oricare dintre parti, cu
respectarea unui termen de preaviz de 30 zile, in urmatoarele conditii:
(i) In cazul in care Titularul solicita denuntarea unilaterala a Actului de adeziune inainte de
expirarea Perioadei Minime contractate de 1 an, atunci acesta va fi obligat sa achite, cu titlu de
justa despagubire, diferenta dintre costul serviciilor accesate de Beneficiar, la pretul de lista de
la momentul accesarii si platile efectuate in temeiul prezentului Act de Adeziune, plus o taxa
necesara accesului la serviciile solicitate de 10% din valoarea Actului de Adeziune pe 1 an, pana
la momentul incetarii, Actul de Adeziune incetandu-si efectele incepand cu ultima zi a lunii in
care a expirat termenul de preaviz de 30 zile.
(ii) In cazul in care costul serviciilor precizate la punctul (i) de mai sus nu depaseste sau este egal cu
valoarea facturilor emise in baza acestui Act de Adeziune, acesta inceteaza in 5 zile de la
transmiterea solicitarii de catre Beneficiar, acesta din urma neavand dreptul la returnarea
sumelor platite deja catre Prestator in baza Actului de adeziune.
Ce as putea adauga este ca nu i-am informat in termenul de preaviz de 30 de zile ci un pic mai tarziu.
Dacă au apelat la un recuperator de creanțe, este posibil să aibă acoperire contractuală să vă execute silit.
Nu ați citit ce obligații contractuale ați semnat cu mâna dvs`?
Obligația semnată de dvs în acestă speță, n-are nici o comparație cu portarea de la un operator de telefonie la altul.