avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... În cazul unui pensionar grad 3 care lucreaza part ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

În cazul unui pensionar grad 3 care lucreaza part time este ...

În cazul unui pensionar grad 3 care lucreaza part time este necesar sa achite pentru bilet de tratament dat de Casa de Pensii,jumatate din pensie si jumatate din salariu brut?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:37, 2 Iulie 2024
Potrivit Ordinului 196/2024 al Presedintetului CNPP, sunt stabilite criterii în baza cărora se acordă biletele pentru tratament balnear, cu suportarea unei contribuții sau în mod gratuit.

În cazul pensionarilor care au şi calitatea de asigurați ai sistemului public de pensii, contribuția individuală este de 50%din cuantumu[ total brut al veniturilor reprezentând:
-câştigul brut realizat din salarii şi venituri asimilate salariilor, respectiv din venitul lunar asigurat sau din venitul lunar ales, “care au constituit baza de calcul a contribuției de asigurări sociale din luna in care a fost depusá ultima Declarație privind obligațlile de plată a contribuțiilor sociale impozitului pe venit și evidența nominală a persoanelor asigurate, dar nu mai mult de 90 de zile anterioare datei in care se eliberează biletul. ;
- drepturile de pensie, inclusiv pensia brută acordată din alte sisteme neintegrate sistemului public de pensii, din luna anteńoară celei in care se eliberează biletul.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se valorifica stagiul de cotizare realizat dupa stablirea pensiei militare de stat. sebiTM sebiTM Buna ziua, Sunt pensionar militar din septembrie 2012 si pana in februarie 2016 am solicitat recalcularea pensiei pe baza stagiilor de cotizare ... (vezi toată discuția)
Cat plateste un angajat pt. un bilet de tratament ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugaminteam daca poate cineva sa-mi spuna, un angajat cat trebuie sa plateasca la casa de pensii pentru un bilet de tratament de 18 zile ... (vezi toată discuția)
Indemnizația pentru însoțitor face parte din cumulul venitului ... Coveianu Marian Coveianu Marian Indemnizația pentru însoțitor face parte din cumulul venitului pensionarului pentru stabilirea acordării celor 700 lei ? (vezi toată discuția)