avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor bolnav de cancer - Suspendare din drepturi ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor bolnav de cancer - Suspendare din drepturi parintesti

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati! Fiul meu in varsta de 8 ani a fost diagnosticat cu cancer in luna ianuarie. Mama minorului a parasit domiciliul in urma cu 2 ani si jumatate, de atunci minorul aflandu-se in grija mea. Din ianuarie pana acum, am fost internat cu minorul in spital de peste 20 de ori, am fost cu el la analize si alte investigatii. Mama minorului este plecata din tara. Acum copilul meu trebuie sa faca o interventie in strainatate, insa nu putem merge din lipsa acordului mamei, sotia mea. Am facut o cerere de suspendare a drepturilor parintesti, si voiam sa ma ajutati si sa-mi spuneti daca este buna sau daca ar trebui sa mai scriu ceva.

Domnule Președinte al Instanței Judecătorești Ilfov,

Subsemnatul , domiciliat în orașul, posesor al CI seria..., nr..., CNP..., tatăl copilului , născut la data de..., CNP..., solicit de urgență suspendarea drepturilor părintești ale mamei copilului, și delegarea autorității părintești către mine pentru o perioadă nedeterminată.

Motivele acestei solicitări sunt următoarele:

..... nu se află în țară și nu este disponibilă pentru a răspunde urgențelor medicale ale minorului.
Fiul nostru, , a fost diagnosticat cu cancer la data de..., și de atunci eu, tatăl, am fost singura persoană care s-a ocupat de îngrijirea și creșterea lui.
Am fost internat cu copilul în spital de n ori, am efectuat analizele medicale necesare și m-am ocupat de toate aspectele legate de sănătatea și bunăstarea lui.
Am nevoie de acordul mamei pentru obținerea drepturilor bănești ale minorului, pentru înscrierea acestuia la școală și pentru a ieși din țară în scop medical.
Având în vedere gravitatea situației și necesitatea unui tratament vital în străinătate pentru copil, solicit de urgență suspendarea drepturilor părintești ale mamei și delegarea autorității părintești către mine.

Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și promptitudine.

Cu stimă,







Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 14:07, 3 Iulie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie modificată cererea, că nu e bine ce solicitați. Nu aveți calitatea procesuală să cereți decăderea din drepturile părintești.
Dacă nu modificați, și să cereți ceva concret și la obiect, instanța o să vă respingă acțiunea de chemare în judecată.

Exercitarea EXCLUSIVĂ de către dvs a autorității părintești, nu presupune și decăderea mamei copilului din drepturile părintești.
Dar dacă veți obține autoritatea exclusivă, nu veți mai avea nevoie de acordul mamei, pentru a merge cu minorul în altă țară la tratament medical.

Cereți doar să EXERCITAȚI EXCLUSIV autoritatea părintească, și motivați cererea în fapt și în drept.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2024
Dapix, utilizator
10 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Subsemnatul , domiciliat în orașul, posesor al CI seria..., nr..., CNP..., tatăl minorului ... , născut la data de..., CNP..., solicit de urgență suplinirea acordului mamei minorului .... domiciliata in ... privind deplasarea acestuia in ... in vederea unui tratament medical de urgenta. Motivarea o faceti d-voastra si atasati la cerere dovada pentru tratament. Ar trebui sa aveti hotararea in cateva zile.
Va multumesc mult!
Buna ziua !
Va doresc multa sanatate la copilas si reusita in demersul dumneavoastra
Stiu ca nu are legatura cu intrebarea dumneavoastra ,
Dacă minorul nu are pasaport atunci este indicat sa solicitati și suplinirea acordului mamei în vederea întocmirii și ridicarii pasaportului de calatorie.
Minorii călătoresc în baza buletinului sau a pasaportului. Certificatul de nastere nu este document de calatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie ... nataliacatisov@yahoo.ro nataliacatisov@yahoo.ro Buna seara. Sunt divorțată de 8 ani, după divorț avem custodie comuna asupra minorului, in toți acești ani tatăl copilului nu ia plătit niciodată ... (vezi toată discuția)
Drept semnătură asupra unui minor Alex 1986 Alex 1986 Bună ziua, cum pot solicita dreptul de semnătură asupra unui minor pentru reînnoirea pașaportului și altor acte necesare. Minorul locuiește cu mine de ... (vezi toată discuția)
Bună seara! sunt cetățean roman cu residenta permanenta în ... Roxannne Roxannne Bună seara! Sunt cetățeni roman cu residenta permanenta în Norvegia! Aici în Norvegja l-am întâlnit pe tatăl copilului meu și am rămas ... (vezi toată discuția)