avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Cumparare ani de vechime pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Cumparare ani de vechime pensie

Cumparare ani de vechime

Sunt interesata de posibilitatea de a cumpara ani de vechime. Am 55 de ani si intentionez sa ies la pensie la virsta legala. Am muncit timp de 8 ani in grupa a II de munca si am facut studii universitare in acelasi timp pentru o perioada de 6 ani. Am inteles ca se pot cumpara numai 6 ani; este corect ? Daca anii de universitate nu sunt luati in consideratie, ar trebui sa cumpar 7 ani. Cum pot proceda? Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2024
cmoarcas, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 12:34, 2 Iulie 2024
Studiile universitare se iau in considerare numai daca au fost efectuate la zi si daca in aceeasi perioada nu ati realizat stagii de cotizare în condițiile legii.
Incheiati contract de asigurare cu casa locala pentru viitor.
Mai aveti ani destui pana la pensionarea la limita de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire la pensie Damiana64 Damiana64 Am 35 ani vechime si 54 ani varsta, am lucrat 17,8 luni in grupa a II a, cand pot iesi la pensie anticipat si cat va fi penalizarea? De ce nu se ia in ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata assa assa Sunt nascut in 1951 si indeplinesc conditia solicitata privind perioada completa de contributie la fondul de pensii. Am 31 da ani de activitate in campul ... (vezi toată discuția)
Cand pot beneficia de pensie potrivit viitoarei legi a pensiilor? violeta panduru violeta panduru M-am nascut in 15.03.1956, am vechime in grupa 2 de munca de 22 ani9 luni si 15 zile, iar in grupa 3 de munca o vechime de 7 ani 10 luni si 27 zile. Va rog ... (vezi toată discuția)