avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 856 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... comporament inadecvat al fostei sotii in relatie cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

comporament inadecvat al fostei sotii in relatie cu copilul

Buna ziua, ce pot face in situatia in care dupa divort, custodie comuna, observ momente in care fosta sotie pune in situatii cu posibil risc(direct, indirect, minor de cele mai multe ori) copilul?
1. copilul a facut pojar, incepea saptamana mea, avea 42 grade, ea a plecat cu prietenul in concediu.
2. la mare, pentru prima data in 15 ani, a decis sa stea la plaja intre 11 si 16.00. Am rugat-o sa respecte 8-11 + 16.00-19.00 ca ore de expunere la soare dar 2 zile la rand nu a facut-o. I-am explicat ca ii face rau copilului insa mi-a raspuns ca "pe saptamana mea nu ai tu grija"...
Cred ca parintii raman parinti indiferent de segmentarea agreata, nu cred ca este ok ca pe saptamana ei sa nu pot fi ingrijorat de aceste lucruri. Pot face ceva? Pot oficializa cumva aceste riscuri pentru ca si ea sa stie ca daca le mai face, nu stiu, se intampla X? Nu doresc sa supun copilul unui stres suplimentar, ea stie si profita de asta dar nu inteleg de ce o face si nu inteleg de ce nu pune interesul copilului pe primul loc. Va rog ajutati-ma macar cu o parere legala sa stiu daca pot face ceva sau nu.
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 10:42, 4 Iulie 2024
In afara de discutii pe aceste teme, de expunerea punctului dvs de vedere, nu aveti cum impune un anumit comportament cat timp minorul se afla in programul mamei.

Fiecare parinte trebuie sa fie diligent, grijuliu, insa aceste limite tin de caracterul parintelui, de gradul de educatie si de constientizare, de maturitatea emotionala.

E posibil ca cu cat dvs presati mai mult, mama sa faca invers tocmai pt a va arata ca nu conteaza ce vreti dvs pe timpul programului ei.

Sigur ca recomandarile medicale sunt de a evita expunerea la soare in interval 11-16, dar din pacate nu va lua nimeni masuri mai drastice care sa corecteze acest comportament.

~ final discuție ~