avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Refacere control medical la reluarea muncii in sector ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Refacere control medical la reluarea muncii in sector alimentar

Daca un lucrator din sector alimentar a avut contractul suspendat o luna de zile, trebuie sa efectueze din nou analizele si sa mearga din nou la medicina muncii?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 14:32, 3 Iulie 2024
HG nr,355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor, mentioneaza:
-ART. 23 Examenul medical la reluarea activităţii se efectuează după o întrerupere a activităţii de minimum 90 de zile, pentru motive medicale, sau de 6 luni, pentru orice alte motive, în termen de 7 zile de la reluarea activităţii, cu respectarea dispoziţiilor art. 22.
-ART. 24 Efectuarea examenului medical la reluarea activităţii are următoarele scopuri:
a) confirmarea aptitudinii lucrătorului pentru exercitarea profesiei/funcţiei avute anterior sau noii profesii/funcţii la locul de muncă respectiv;
b) stabilirea unor măsuri de adaptare a locului de muncă şi a unor activităţi specifice profesiei sau funcţiei, dacă este cazul;
c) reorientarea spre un alt loc de muncă, care să asigure lucrătorului menţinerea sănătăţii şi a capacităţii sale de muncă.
-ART. 25 Medicul de medicina muncii are dreptul de a efectua examenul medical la reluarea activităţii ori de câte ori îl consideră necesar, în funcţie de natura bolii sau a accidentului pentru care lucrătorul a absentat din producţie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control medical - la reluarea activitatii TuRa TuRa Buna ziua! Un angajat a fost in concediu medical 6 luni timp in care a fost operat la plamani. acum doreste sa revina la lucru. Trebuie sa mearga sa faca ... (vezi toată discuția)
Aviz medical pentru reinceperea activitatii dupa cm de 4 luni ciuspirel ciuspirel Va multumesc pentru informatia primita si mai am o alta intrebare: la incepera activitatii dupa 4 luni de CM trebuie ca angajatul sa aibe aviz pentru ... (vezi toată discuția)
Pensionar angajat, in concediu medical. status status Un pensionar angajat, care a stat 183 de zile in concediu medical, ce documente trebuie sa aduca la reinceperea activitatii ca agent de paza, ca sa dovedeasca ... (vezi toată discuția)