avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... 2 luni de facultate înmatriculata la buget
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

2 luni de facultate înmatriculata la buget

Bună ziua! Dacă am făcut în anul 2023 doar 2 luni la o facultate la buget (farmacie), după care mi-am retras dosaru, pot să mă înscriu anul acesta la Medicină tot la buget? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:35, 4 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!
Intrebati la facultatea de medicina,ei stiu cel mai bine raspunsul.
Mulțumesc frumos!
Persoana care a beneficiat gratuit de școlarizare în cadrul unui program de studii universitare pe loc finanțat de la bugetul de stat are, în condițiile legii, dreptul de a urma un alt program de studii universitare în cadrul aceluiași ciclu de studii universitare:
a) în regim cu taxă, dacă instituția de învățământ superior de stat organizează programul și în acest mod;

b) în regim gratuit, cu finanțare de la bugetul de stat, în condițiile în care persoana achită contravaloarea serviciilor de școlarizare de care a beneficiat anterior cu finanțare de la bugetul de stat, integral sau parțial, în cazurile în care programul de studii la care a fost admis este organizat doar cu finanțare integrală de la buget. Studenții pot achita contravaloarea serviciilor de școlarizare de care au beneficiat anterior Ministerului Educației, conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educației;

c) în regim gratuit, doar în cazul programelor universitare de masterat profesional de conducere interarme, care sunt obligatorii pentru evoluția ofițerilor în cariera militară, precum și în cazul programelor universitare de masterat profesional pentru formarea ofițerilor de informații și pentru formarea inițială a ofițerilor/ofițerilor de poliție din Ministerul Afacerilor Interne.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! sunt studenta la buget, anul 2 (din septembrie). voiam ... EVELINA MORAR EVELINA MORAR Buna ziua! Sunt studenta la BUGET, anul 2 (din septembrie). Voiam sa știu dacă pot începe o a doua facultate, tot la BUGET. Va mulrumesc! (vezi toată discuția)
Legea invatamant universitar - neclara cu anii subventionati de la buget laurentiu160402 laurentiu160402 Buna ziua. Am facut o facultate 3 ani - am luat licenta - : 2 ani la taxa si unul la buget. Vreau sa ma inscriu la medicina - are 6 ani. Pot sa mai ... (vezi toată discuția)
Admitere a doua facultate bugetata Maestro4 Maestro4 Buna ziua!As dori sa dau admitere la Academia de Politie ,,A.I. Cuza,, ,dar in prezent sunt student la Facultatea de Medicina in anul 3, la buget! Pot sa ... (vezi toată discuția)