avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Anulare contract dupa reziliere unilaterala ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Anulare contract dupa reziliere unilaterala

Anulare contract dupa reziliere unilaterala

Am semnat un contract de prestari servicii cu o firma pentru cursuri de limba germana cu plata in rate.
Din multe motive am fost nemultumita de servicii dupa prima luna si dupa ce am platit prima rata si manualele.

Prestatorul refuza sa restituie rata astfel ca as vrea sa stiu daca pot solicita in instanta anularea contractului pentru:

- clauze abuzive care ii dau dreptul sa opreasca aceasta prima rata desi nu a prestat serviciile asa cum s-a angajat in contract;

Am primit si manuale care acum se afla in posesia mea ( am scris pe ele) iar cursul trebuia sa se desfasoare pe o perioada de 9 luni, eu m-am retras dupa prima luna.

Am sanse de castig in instanta?
Pot sa imi recuperez prima rata?
Pot solicita daune compensatorii?

Din cate am citit instanta se poate sesiza din oficiu pe clauze abuzive si poate anula integral contractul cu punerea partilor in situatia initiala.

Multumesc

Ultima modificare: Miercuri, 3 Iulie 2024
anadeleanu, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 21:42, 3 Iulie 2024
Depinde ce scrie în contract, în anexele aplicabile, etc. Contractul a produs efecte, iar dacă serviciul e personalizat e discutabil. Indiferent de cele de mai sus, un proces durează cca 2 ani, etc.

~ final discuție ~