avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 914 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Semnatura electronica si olografa pe acelasi document
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Semnatura electronica si olografa pe acelasi document

Buna ziua!
Se poate semna un act constitutiv de catre 2 asociati, unul cu semnatura electronica si celalalt cu semnatura olografa?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:21, 4 Iulie 2024
Din cate stiu eu nu, trebuie prin aceasi metoda, parca asa citisem undeva in legislatie.
nici vorba! semnatura electronica e valabila doar pe un fisier din calculator, iar cea olografa, doar pe hartie. prin urmare, doua documente diferite, chiar daca au acelasi continut
Legea nr. 265 din 22 iulie 2022 privind registrul comerțului și pentru modificarea și completarea altor acte normative cu incidență asupra înregistrării în registrul comerțului

art. 82
....
(2) Actul constitutiv, inclusiv formularul-tip de act constitutiv, se semnează olograf sau cu semnătură electronică calificată de către toți fondatorii sau de către reprezentanții convenționali ai acestora.

In opinia mea, actul constitutiv trebuie sa poarte aceeasi semnatura de la asociati ..fie olografa , fie electronica .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere cerere onrc MihaelaaC73 MihaelaaC73 Buna ziua, Cererea de modificare a obiectului principal de activitate precum si documentele in sustinerea acesteia pot fi depuse la oricare dintre oficiile ... (vezi toată discuția)
Semnatura electronica ficiu_elena ficiu_elena Buna seara! Indraznesc cu o intrebare la care va rog frumos sa-mi raspundeti: Presedintele unei asociatii de proprietari, care refuza sa inmaneze ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl pentru altcineva teodorailie teodorailie Pot ajuta un prieten sa isi infiinteze un SRL chiar daca eu nu sunt avocat sau reprezentant legal al acestuia? Intrebarea este daca eu persoana fizica pot ... (vezi toată discuția)