avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1000 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajat cu 1 ora/zi
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajat cu 1 ora/zi

Angajat cu 1 ora/zi
Din punct de vedere al instruirii ssm/su.Precizez ca instruirea ssm la nivel de companie este conform programului de instruire ssm/su este 4 ore introductiv generala/4 ore la locul de munca pe Ssm si 8 ore la introductiv generala si 8 la locul de munca pe SU.
Practic lucratorul angajat cu 1 ora/zi sta la instruirea ssm/su 24 de zile....adica nu desfasoara nici o activitate timp de 24 de zile.
Intrebarea mea este daca se poate face cumulat toate cele 24 de ore de instruire Ssm/Su , cele 24 de zile de munca conform contract cu 1 ora/zi in trei zile...cum este normal la un contract de 8 ore?,daca Contractul de muncă este cu repartizare inegala de lucru?
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2024
Daniel.R, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 4 Iulie 2024
Ce nelamurire aveti?
Pai este legal sa faca 24 de ore de instruire in 3 zile,daca el este angajat cu 1 ora / zi?
Pai ex:conform program instruire 4 zile IiG+4 zile la lucul de munca ...ssm + 8 +8 zile la SU sii el este angajat 1 ora pe zi deci 24 de zile instruire.Pe mine mă interesează daca pot face instruirea Ssm/su in 3 zile nu in 24...
Cornel Vasile a scris:

Ce nelamurire aveti?

Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2024
Daniel.R, utilizator
NORME METODOLOGICE din 11 octombrie 2006 de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006
art. 80^1
Durata instruirii lucrătorilor în domeniul securității și sănătății în muncă, pentru fiecare dintre cele 3 faze prevăzute la art. 77 și pentru instruirea periodică efectuată suplimentar celei programate prevăzută la art. 98, nu va fi mai mică de 1 oră și se stabilește prin programul de instruire-testare elaborat la nivelul întreprinderii și/sau unității potrivit prevederilor art. 15 alin. (1) pct. 8, datat și aprobat de către angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instruiri iig si ilm de ssm si su 10188 10188 Buna ziua, La instruirea de SSM, avem decizie pentru IIG de 2 ore si 2 ore pentru ILM. Cand ar trebui facuta instruirea de SU de IIG si ILM de cate 8 ore, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, la incadrarea unui lucrator care va presta 4 ore ... Pedrosi Pedrosi Buna ziua, La incadrarea unui lucrator care v-a presta 4 ore /zi, instruirea introductiv generala SSM si SU, va fi de 4 ore maxim, si la locul de munca tot 4 ... (vezi toată discuția)
Instruire angajat 2 ore puuv puuv Buna ziua, Au mai fost discutii pe tema asta, dar fara o concluzie clara. Intrebarea este daca IIG si ILM pt. o persoana angajata cu 2 ore se face 4+4 zile ... (vezi toată discuția)