avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,sunt casatori si sotia are casa prin ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,sunt casatori si sotia are casa prin donatie.o sa divortam ...

Buna ziua,sunt casatori si sotia are casa prin donatie.o sa divortam si stiu bine ca e bunul ei legal..dar eu am acte de luare in spatiu respectiv fara limita de timp.va intreb dupa pronuntare divortului eu trebuie sa plec sau trebuie specificat asta.actul de luare in spatiu e facut la notar .era necesar pentru eliberare un pasaport.si nu specifica ca sunt soti e facut intre doua persoane fizice.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Avocat Neagu Elena , Avocat 15:37, 4 Iulie 2024
Soția va poate evacua dupa pronunțarea divorțului pentru ca fostii soții nu mai au obligația de a locui împreună. Nu are importanta ca sunteți luat în spațiu la adresa respectiva, aveti C.I întocmit la acea adresa etc.
Dacă sotia nu cooperează în aceasta privința atunci puteți solicita desfacerea căsătoriei pe calea instantei de judecata, procesul fiind astfel de o durata mai indelungata ( 6-8 luni), timp în care nu puteți fi evacuat din locuinta dacă nu sunteți violent cu dansa.
De asemenea, dacă ați făcut îmbunătățiri/achizitii în imobilul respectiv, puteți solicita si partajul/drept de creanta, cu obținerea unui drept se retenție pana la soluționarea procesului.
Contactați un avocat și discutați în detaliu toate aspectele juridice.

~ final discuție ~