avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Buna seara! Care este procedura ca doi fosti asociati ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Buna seara! Care este procedura ca doi fosti asociati a unei ...

Buna seara! Care este procedura ca doi fosti asociati a unei firme care a functionat pana prin anii 1997 si a fost radiata de Registrul Comertului prin 2002, sa-si treaca bunurile imobile, din patrimoniul firmei in patrimoniul propriu?
Firma a fost radiata cf art 5(3) din Legea 314/2002..
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:50, 5 Iulie 2024
dupa 20 de ani ???? ...din pacate, nu vad cu cine ar mai putea incheia contractul de vanzare-cumparare , daca societatea este radiata.

Transmiterea dreptului de proprietate asupra bunurilor rămase după plata creditorilor are loc la data radierii societății din registrul comerțului.

Registrul va elibera fiecărui asociat un certificat constatator al dreptului de proprietate asupra activelor distribuite, în baza căruia asociatul poate proceda la înscrierea bunurilor imobile în cartea funciară.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare societate comerciala roxana200512 roxana200512 Va rog sa-mi comunicati ce pasi trebuiesc urmati pentru desfiintarea unei societati comerciale cu urmatoarele date : doi asociati ( sot-sotie), fara bunuri ... (vezi toată discuția)
Textul de lege prin care bunurile rămase în urma dizolvării și a radierii s.c.....din r.c., ajung în patrimoniul asociatului unic/asociaților, .... viktorV viktorV Vă rog ajutați-mă cu indicarea textului de lege prin care, bunurile rămase în urma dizolvării și a radierii S.C.....din R.C., ajung în patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Dizolvare srl apeiron2 apeiron2 Daca vrea sa-mi raspunda cineva.Prin ce procedura bunurile unui srl se va trece in proprietatea unicului asociat in caz de dizolvare a srl-ului? (vezi toată discuția)