Bună ziua, am și eu următoarea situație,trebuie să dovedesc la autoritățile din Germania ca momentan nu am nici un venit în România și ca copilul meu minor are stabilit domiciliul și el cu mine în România.Doamna de la evidența populației mi a spus ca nu are cum sa imi dea nimic pentru copil decât sa ii fac pașaport Romanesc să dovedesc ca are domiciliu în România.Cui sa ma adresez sau ce sa fac pentru aceste doua situatii ? Eu azi am ridicat cartea de identitate Românească pentru mine.Va multumesc anticipat pentru îndrumări !
Și copilul și eu am avut până acum pașapoarte cu rezidenta în străinătate și când am depus pentru CI romanesc și a stabilit și copilul rezidenta înapoi în România odată cu mine .
Puteți solicita la evidența persoanei o adeverință cu datele de înregistrate le minorului din Registrul Național pentru Evidența Persoanei (RNEP). Incă de la naștere, minorii au domiciliul stabilit în RNEP, la unul dintre părinți.
Ulterior, puteți traduce acestă adeverință și să o folosiți în Germania.
Să înțeleg ca (RNEP) este alta instituție separată față de instituția unde am facut CI? Ca doamna de la CI nu știe ca exista așa ceva nu mi a dat nici o varianta in afara de pașaport Romanesc.
În cazul minorului căruia nu i s-a eliberat primul act de identitate, dovada identității se face cu certificatul de naștere. Dovada domiciliului acestuia se face cu certificatul de naștere însoțit de actul de identitate sau pașaportul unuia dintre părinți, atunci când părinții au domiciliul comun, sau, după caz, al părintelui cu care locuiește ori căruia i-a fost încredințat, al reprezentantului legal sau, după caz, cu copia hotărârii comisiei pentru protecția copilului ori a instanței de judecată, pentru minorii pentru care a fost dispusă o măsură de protecție specială în condițiile Legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului, republicată, cu modificările și completările ulterioare.