avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Şef birou/ șef serviciu
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Şef birou/ șef serviciu

Bună ziua! Organigrama instituției noastre este în curs de aprobare. S-au constituit 4 servicii, unul având funcția de șef serviciu vacantă iar directorul instituției refuză să mă numească, postul meu de șef birou transformandu-l în funcție de execuție, în acest fel eu pierzând dreptul de a a mai ocupa o funcție de conducere. Pe funcția vacanta de șef serviciu urmează să numeasca un consilier care nu a promovat vreodată un concurs. Ce pot face eu în această situație? Menționez că în ianuarie am primit un punct de vedere de la ANFP, la fel și Instituția din care fac parte. În răspunsul către Instituție Anfp-ul face referire la Art. XVIII, alin 2, TEZA III, funcția de șef birou se transforma în funcție de șef serviciu dacă îndeplinește normativul de personal, ori serviciul din care făcea parte biroul ( un serviciu tehnic),a fost desființat deși avea 11 oameni, pentru a completa un alt serviciu ( serviciu administrativ), netinand cont de specializările prevazute în vechile fise de post ( unele posturi fiind vacante). Are vreo rezolvare favorabilă situația mea? Va mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Iulie 2024
moldoaurnr1, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:43, 6 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Personalul încadrat în funcția publică de șef birou beneficiază de toate drepturile legale odată cu eliberarea din funcția publică, inclusiv prin ocuparea, în condițiile legii, a unei funcții publice de conducere ierarhic superioare corespunzătoare vechimii, studiilor de specialitate sau a unei funcții publice de execuție vacante corespunzătoare vechimii, studiilor de specialitate de comun acord cu conducerea entității publice din care face parte.

In speta, persoana respectiva are dreptul de a ocupa o functie publica de conducere ierarhic superioara ( sef de serviciu).

~ final discuție ~