avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatăl meu locuiește de 25 de ani în curtea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatăl meu locuiește de 25 de ani în curtea bunicilor și a ...

Tatăl meu locuiește de 25 de ani în curtea bunicilor și a construit o casa legata de a bunici. El a întreținut tot în acest timp inclusiv pe bunica care are Alzhimer. Întrebarea este dacă surorile lui (2) care nu au contribuit cu nimic acum au pretenții ce putem face sa trecem pe numele tatălui meu. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:41, 9 Iulie 2024
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
În primul rand, tatăl dvs trebuie să își facă actele pe casă adăugată.
Înțeleg ca bunicii au avut 3 copii - tatăl dvs și inca doi. La moartea bunicilor, toți cei 3 copii au dreptul la moștenire. Bunicii au posibilitatea sa facă testament în favoarea tatălui dvs sau contact de întreținere sau donație, dar fiecare dintre aceste acte pot fi atacate de ceilalți doi copii, dacă reprezinta o dezmostenirea mascata, în anumite condiții și limite prevazute de lege.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are ce testament sau acte sa mai facă daca bunica are alzheimer., bunicul daca e sănătos, poate lasa un testament ținând cont de rezerva succesorala a fetelor.
Tatal sa isi faca probe ca a investit acolo, sa păstreze facturi etc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de mostenire bandi2 bandi2 buna. am o intrebare... am mostenit prin moartea tatalui si eu si sora mea o parte,(am facut succesiunea la notar)mama,care traieste avand majoritatea.sora mea ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire reya reya buna ziua! ma numesc madalina si as dori sa va consult cu privinta la un act de mostenire. bunicii mei, parintii mamei mele, doresc sa incheie un act de ... (vezi toată discuția)
Testament revocat, rezerva succesorala nicoletaman nicoletaman Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema. Bunicul a avut 6 copii, in 1970 a facut un testament prin care isi imparte toata averea, in acest ... (vezi toată discuția)