avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna dimineata! Vin cu urmatoarea intrebare catre ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna dimineata! Vin cu urmatoarea intrebare catre expertii in ...

Buna dimineata! Vin cu urmatoarea intrebare catre expertii in domeniu. Eu si tatal copilului minor( 1 an) avem un conflict destul de mare in care a rezultat violenta verbala din partea tatalui adusa mie si familiei mele. In urma acesteia am deci sa merg impreuna cu fetita la parintii mei,el fiind instiintat.
Intrebarea este: Solicita sa ia fata pentru 3 zile la el, exista posibilitatea sa mi ia copilul prin simplu fapt ca refuza sa mi o aduca inapoi ?
Sau daca accept sa o ia numai sub supravegherea mea si o sa refuze sa ma lase sa o aduc inapoi la parintii mei , o pot pierde, pot face ceva in privinta asta?
Mentionez ca nu este realizat divortul.
Multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Duminică, 7 Iulie 2024
AradMC, utilizator
Cel mai recent răspuns: c123456 , utilizator 11:29, 7 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, poate reținere copilul, aveti drepturi egale. Nu sunteti mai îndreptățită decât el sa îl luați și sa plecați cu acesta.
Dacă vreți sa divortati cereti pe calea ordonanței presedintiale și stabilirea provizorie a locuinței copilului.
Pot sa refuz sa o ia ? Astfel ii ingradesc dreptul lui asupra copilului...?


gi-jane2 a scris:

Da, poate reținere copilul, aveti drepturi egale. Nu sunteti mai îndreptățită decât el sa îl luați și sa plecați cu acesta.
Dacă vreți sa divortati cereti pe calea ordonanței presedintiale și stabilirea provizorie a locuinței copilului.

Puteti refuza și da, normal ca asta faceți, ii ingraditi un drept.
In viata de familie si privata nu exista program de vizita, ci legaturi personale. Daca exista neintelegeri instanta decide. In cazul parintilor separati instanta stabileste un program de vizita ca modalitate de pastrare legaturi personale. In codul civil nu este reglementat programul de vizita... niste increngaturi, drepturi si libertati... s-a strecurat programul de vizita in legea privind drepturile copilului.... dreptul parintelui sau copilului este dreptul la legaturi personale... nu exista drept la program de vizita. Nimeni nu-i aduce pe parinti cu forta la programul de vizita.

Avand in vedere varsta copilului puteti sa-i propuneti sa se mentina legaturile personale la domiciliul dvs. In lipsa unei hotarari judecatoresti nu exista obligatia de a accepta vizite oricand si oricum... sa nu faceti de capul dvs... depinde de circumstante, ce si cum, mergeti si consultati avocat. Cum sa fie despartit copilul de-un an de mama lui... chiar daca-s "doar" cateva zile... e razboi, boala? Domnul sa fie milostiv!

~ final discuție ~