avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesirea din indiviziune. Socri mei au murit acum 12 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesirea din indiviziune. Socri mei au murit acum 12 ani,copii ...

Iesirea din indiviziune. Socri mei au murit acum 12 ani,copii lor nu au făcut succesiunea. Acum ei au avut o parcela de pământ de 3,47 ha. Rudele soacrei mele au și ele parte din acest lot de pământ și acum ele vor să iasă din indiviziune și au acționat în judecată pe ceilalti,dar la procesul deschis de ei nu au chemat toți moștenitori. Eu acum nu doresc acea mostenire,pot merge la notar sa declar ca renunț la mostenire să nu mai nici o legătură cu procesul de ieșire din indiviziune. Vă multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:29, 7 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă s-a început deja procesul la instanta, puteți depune întâmpinare și sa indicați acolo faptul ca nu doriți parte din moștenire, sau, dacă doriți, ce anume doriți.
Nu mai are sens sa mergeți la notar dacă deja a fost formulată și depusa acțiunea în instanta, rezolvați în proces tot ce e de rezolvat.
Nu aveti nicio legătură daca nu v-au chemat.
Daca e vb de socrii, nici nu ii mosteniti, il mosteniti pe sot și nu e indicat sa renuntati la mostenirea după el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cu masa succesorala incompleta serrafima serrafima Povestea este asa: socrul meu a murit in 2003 (85 ani) iar soacra mea a murit in 2010 (87ani). Amandoi au avut 3 copii (2 baieti si 1 fata). Pana la moartea ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la mostenire gabr gabr Buna seara. Am deschis succesiunea dupa bunica mea eu fiind mostenitor dupa tatăl meu decedat fratele meu a renuntat la mostenirea in favoarea mea in instanta ... (vezi toată discuția)
Mostenire .unul dintre mostenitori refuza sa se prezinte la succesiune recoba recoba buna ziua ! care este procedura in care sunt 3 mostenitori pe un titlu de proprietate ,iar la succesiune unul dintre ei nu vrea sa prezinte? (vezi toată discuția)