avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua, am si eu cateva intrebari despre somaj: cum ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua, am si eu cateva intrebari despre somaj: cum se calculeaza ...

Buna ziua, am si eu cateva intrebari despre somaj: cum se calculeaza somajul? 75% DIN ISR + un precent din media veniturilor brute sau net pe ultimele 12 luni? Procentul pt vechime se refera doar la vechimea de la ultimul angajator sau toata vechimea in munca ?cate oferte de munca se pot refuza? Somajul se poate intrerupe pt concediu medical? Multumesc! Am nevoie de aceste info pt tatal meu.
Cel mai recent răspuns: Crystyana30 , utilizator 17:03, 7 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veniturile care constituie baza de calcul al indemnizației de șomaj prevăzute de lege sunt veniturile care constituie baza de calcul al contribuției asiguratorii pentru muncă...Adica, veniturile brute.

Procentul pentru vechime se refera la toata vechimea in munca .

Da, concediul medical suspenda plata indemnizatiei de somaj. Certificatele de concediu medical se depun la AJOFM.

Persoanele care beneficiaza de indemnizatia de somaj sunt obligate să înștiințeze în scris agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate apariția stării de incapacitate temporară de muncă și datele de identificare, respectiv numele medicului prescriptor și unitatea în care funcționează acesta, în termen de 24 de ore de la data acordării concediului medical. În situația în care apariția stării de incapacitate temporară de muncă a intervenit în zile declarate nelucrătoare sau împlinirea termenului de 24 de ore se realizează în zile declarate nelucrătoare, persoanele care beneficiază de indemnizație de șomaj au obligația de a înștiința agenția pentru ocuparea forței de muncă la care sunt înregistrate, în prima zi lucrătoare.
Multumesc!

~ final discuție ~