avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1099 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca legea permite ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca legea permite politiei rutiera ...

Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti daca legea permite politiei rutiera sa amplaseze radare pe masini neinscriptionate, stiu ca sa vorbit despre un proiet de lege dar nu am gasit un raspuns clar?!
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 05:42, 14 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista nici un proiect de lege care sa le interzica, deocamdata ele sunt legale.
Daca pe procesul verbal pentru stabilirea contraventiei mi-au fost date 10 pc amenda si o amenda de 1650 lei, dar la sectiunea jumatatea din minimul prevazut de lege este trecuta suma 742,5 lei. Acest fapt, ca nu e trecuta corect jumatate din suma 1650 lei nu duce la anularea precesului verbal implicit anularea contraventiei?
Nu duce, e jumătate din minim, 9 puncte amendă .
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2024
latka, utilizator
Dar pe procesul verbal este trecut 10 pc amenda si suma de 1650, dar la jumatatea e trecuta suma de 742,5 lei, deci jumatate a 9 pc amenda, e o contradictie aicea. Din punctul meu de vedere e completata gresit si acest fapt ar trebui sa duca la anularea procesului verbal.
Nu e vreo contradictie, posibilitatea de a plati in 15 zile jumatate se aplica doar la minimul amenzii, aici fiind de 9 x 165 RON. Asa e legea. Nu se anuleaza PV de contraventie.
Articolul 28
(1) Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din minimul amenzii prevăzute de actul normativ, agentul constatator făcând mențiune despre această posibilitate în procesul-verbal.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 14 Iulie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~