avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Contra-expertiza: cum se poate cere?
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Contra-expertiza: cum se poate cere?

Buna ziua, am si eu urmatoarea situatie: sunt in proces de partaj cu fosta sotie pe un apartament din Bucuresti. Experta desemnata de instanta a facut tot ce a putut pentru a scoate o suma cat mai mica. Toate ipotezele si procentele aplicate au fost pentru a rezulta un pret care este cu cel putin 25% mai mic decat realitatea. Plus ca tine legatura cu fosta sotie, care are sanse mai mari sa ramana in apartament iar eu sa primesc sulta. Intrebarea este daca si cum pot cere o contra-expertiza? Contra-expertiza inseamna recuzarea expertei actuale? Si daca da, pe ce motive se poate face?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:40, 8 Iulie 2024
Depuneti observatii scrise la raportul de expertiza cu minim 10 zile inainte de termenul de judecata. Daca detineti documente care va sustinpunctul de vedere, le anexati la observatii.
Daca observatiile dvs. sunt acceptate de instanta, expertul va trebui sa raspunda documentat la acestea.
Daca aceste noi raspunsuri nu sunt sustenabile/ acceptate de dvs., puteti depune noi observatii. In acest moment puteti cere o contraexpertiza care trebuie aprobata de instanta.
Daca raspunsurile sunt acceptate de instanta si nu sunt acceptate noile dvs. observatii, va fi greu sa obtineti aprobarea de catre instanta a unei contraexpertize.
O contraexpertiza se efectueaza de 1-3 experti desemnati de instanta.
Pentru recuzare expert desemnat in prima faza, nu aveti motiv intemeiat. La o eventuala contraexpertiza, acest expert nu va fi desemnat de instanta.

~ final discuție ~