avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am avut o condamnare cu amanarea executarii ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am avut o condamnare cu amanarea executarii pedepsei, ...

Buna ziua, am avut o condamnare cu amanarea executarii pedepsei, iar ca pedeapsa complementara am avut interzis dreptul de a conduce vehicule. Intrebarea mea este, daca mai trebuie sa dau examen sau pe data de 25 luna asta cand expira perioada de 1,6 ani in care am avut dreptul de a conduce interzis, o sa pot sa ma duc sa imi iau permis? Intreb deoarece vrem sa plecam la mare la vreo 2 saptamani, nevasta mea nu conduce la drum lung, sau daca ma puteti indruma unde pot sa intreb acest aspect? Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2024
alxx12344, utilizator
Multumesc pentru raspuns, puteti sa imi spuneti in aceasta situatie, am permisul suspendat pe 2 ani, sau luna asta cand trece perioada de 1 an si 6 luni pot sa ma duc sa imi iau permisul inapoi? Va multumesc pentru raspuns

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Hotararea este vadit nelegala, trebuia atacata cu apel. Pedepsele complementare se pot aplica doar in cazul unei condamnari, dvs nu ati fost condamnat.

Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2024
alxx12344, utilizator
O sa fie probleme de interpretare a hotararii din partea politiei, deoarece in cazul in care s-a aplicat pedeapsa complementara prin care vi s-a interzis dreptul de a conduce pe o anumita perioada, permisul se anuleaza conf. art. 114 alin. 1 lit. d din OUG 195/2002.

Acum inteleg, desi cu amanarea aplicarii pedepsei, dupa termenul de 2 ani ar trebui restituit. O sa ma duc la politie sa vad care este parerea lor. Va multumesc foarte frumos pentru informatiile acordate.

O sa fie probleme de interpretare a hotararii din partea politiei, deoarece in cazul in care s-a aplicat pedeapsa complementara prin care vi s-a interzis dreptul de a conduce pe o anumita perioada, permisul se anuleaza conf. art. 114 alin. 1 lit. d din OUG 195/2002.

Ati inteles.

alxx12344 a scris:

Acum inteleg, desi cu amanarea aplicarii pedepsei, dupa termenul de 2 ani ar trebui restituit. O sa ma duc la politie sa vad care este parerea lor. Va multumesc foarte frumos pentru informatiile acordate.

~ final discuție ~