avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 854 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. In 2022 am fost delegat in Koln, Germania ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. In 2022 am fost delegat in Koln, Germania de catre ...

Buna ziua. In 2022 am fost delegat in Koln, Germania de catre firma la care lucrez. Am avut o problema medicala, fiind spitalizat cateva zile. Intre timp, am primit la domiciliu o factura de la serviciul de ambulanta al orasului Koln, deoarece la momentul respectiv chemasem ambulanta la hotel. Intrebarea mea este daca firma este obligata sa suporte costul acestei facturi, eu fiind delegat? Mentionez ca de costurile spitalizarii s-au ocupat, in sensul ca mi-au virat bani ca sa achit ulterior. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Arrow127 , utilizator 20:13, 9 Iulie 2024
Da, în mod normal, se achita tot de către angajator.
Dar nu aveați card european de sănătate.
Daca tot a platit spitalizarea, firma poate plati si ambulanta. Ar trebui sa existe mentiuni in ROI al firmei, in sensul platii cheltuielilor in caz de probleme medicale ale lucratorilor delegati/ detasati in strainatate.
Cheltuielile cu ambulanta se platesc prin cardul european de sanatate al persoanei.
Informatii utile despre cardul european de sanatate gasiti aici: [ link extern ]
la acea plecare nu , ulterior s-a rezolvat si problema cu cardul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident la locul de munca artemis259 artemis259 Buna ziua, O cunostiinta este angajata la o firma romaneasca si lucreaza in Germania la un abator. Zilele trecute s-a taiat la mana, a fost spitalizat si ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala alin0122 alin0122 Buna seara, am si eu o nelamurire. Am primit o oferta de lucru in germania si as dori sa stiu in cazul in care imi fac o asigurare de viata sau medicala nu ... (vezi toată discuția)
Un tânăr angajat la o firma romaneasca ce isi desfasoară activitatea ... SASF SASF Un tânăr angajat la o firma romaneasca ce isi desfasoară activitatea in Belgia in domeniul constructiilor, are un accident de masina intr-un weekend in ... (vezi toată discuția)