avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 465 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contradictie în PV de contravenție între fapta ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contradictie în PV de contravenție între fapta descrisă și articolul de lege încălcat

Bună ziua!

Am următorul caz.
În fata curtii mele se află trotuarul, cu o latime de aprox 2 m, iar în continuarea trotuarului, până la carosabil, pe o fâșie de teren de aprox 2 m, până la carosabil, este amenajat spatiu verde, delimitat foarte clar de trotuar.
In dreptul portilor mele de la garaj, zona verde din dreptul acestora a fost intreruptă și a fost amenajată cale de acces pentru automobilul meu de la carosabil către curtea proprietății mele.
Pe caest spațiu de acces am lăsat staționat automobilul meu.
În această stare de fapt am primit un PV de contraveție în care, la rubrica „a sîvârșit următoarele” este menționat: „A oprit autovehiculul marca xx, nr. xxx, PE TROTUAR”, iar, acelaș PV, la rubrica „Fapta săvârșită este prevăzută și sancționată de:” este menționat drept „articol prevedere” art. 142, litera a din RA a OUG 195/2002. Or, la art 142, litera a a acestui act normativ este specifcată că „Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor: a) în zona de acțiune a indicatorului "Oprirea interzisă";

Întrebarea mea este aceasta: Poate fi considerat acest fapt, această contradicție între fapta constatată și sancționarea în baza unui cu tot articol de lege, aceasta poate fi considerată eroare materială?
Ultima modificare: Marți, 9 Iulie 2024
geid, utilizator
Cel mai recent răspuns: geid , utilizator 20:55, 11 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, aceasta greseala nu poate fi considerata eroare materiala.
Ar fi trebuit sa va incadreze la (in ideea ca nu ar fi asociat numarul masinii cu proprietatea ) :
Articolul 143
Se interzice staționarea voluntară a vehiculelor:
.................
d) în dreptul cailor de acces care deservesc proprietățile alăturate drumurilor publice;
[ link extern ]
Depuneti plingere contraventionala, in care cereti anularea PV. Insotiti plingerea cu 2 copii foto a locului unde a fost masina parcata. Nu mentionati ce articol de lege ar fi trebuit scris in PV, ci doar ca nu exista fapta , datorita probei foto ( nu e nici un trotuar pe calea de acces la proprietate) si faptului ca nu exista nici un indicator de "Oprire interzisa" asa cum v-a incadrat.
Ultima modificare: Miercuri, 10 Iulie 2024
latka, utilizator
MULTUMESC

~ final discuție ~