avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna seara,as dori sa ma informez despre cateva ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna seara,as dori sa ma informez despre cateva drepturi pentru ...

Buna seara,as-i dori sa ma informez la cateva drepturi pentru a-mi putea pune mai multa incredere in mine ..Sunt casatorita cu sotul meu si impreuna avem un copil de 2 ani si 6 luni ,nu detinem bunuri materiale,amandoi lucram si copilul este la cresa.Noi locuim in oras si de cateva ori trebuie sa duc copilul la mama sotului meu deoarece cateodata se mai imbolnaveste si nu mi-l primeste la cresa il las cu soacra mea 8 ore cat lucrez eu dar cand ma intorc inapoi acasa la ea adica la tara acolo locuiesc ei bunicii ne mai ciocnim din cauza ca eu incerc sa stabilesc niste limite cu copilul meu atunci cand are tantrumuri sau lucruri care le cere si nu vreau eu ca mama sa i le dau tot timpul intervine soacra mea si ultima data ma facut sa ma simt foarte urat din cauza ca nu ma lasa ca mama sa imi educ copilul ,daca il aude ca plange un pic imediat vine si ii da de toate doar sa nu il mai auda parca ii este frica de plansul lui ..Aceasta este o scurta poveste unde vreau eu sa ajung ..eu si sotul meu nu prea ne mai intelegem ,el este la fel ca mama lui ,de multe ori ii da dreptate ei ..daca ajungem sa divortam imi pot lua copilul avand o situatie materiala mai buna ?cum sa fac sa pun limitele acelea clare soacrei care ma termina psihic si ma consuma in acelasi timp,am ajums sa nu o mai suport si sa nu mai vreau sa petrec timp alaturi de familia sotului meu ..va rog sa ma ajutati cu un sfat !
Cel mai recent răspuns: CST1976 , utilizator 10:48, 11 Iulie 2024
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sa ii puneți limite soacrei, practic, nu prea puteti, daca nu pricepe, nu o educați dvs. Puteti apela la o bona pt când aveți nevoie care sa stea cu copilul la dvs acasă. O vecina pensionara, cineva specializat etc.
Dacă divortati cel mai probabil locuinta copilului va fi la dvs și tatăl isi va vedea copilul după un program stabilit de instanta, iar în timpul programului il va duce și la bunica și nu o sa aveți cum va opune.
Sunteți tineri , parinti tineri, poate nu știți sa gestionați situația, poate apelati la un terapeut și reușiți sa va salvați familia daca alte probleme nu sunt.
Încercați aa va găsiți un aliat în sot, sa priceapă ca nu e bine sa răsfățați copilul, altfel cu soacra nu veți avea succes.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2024
gi-jane2, moderator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Diferite persoane din viata unui copil vor proceda diferit si asta este bine, caci copilul va invata sa se adapteze in diverse medii si persoane. Bunica face asa cum vrea bunica, dv. asa cum doriti dv. Cat timp aveti nevoie de bunica, acceptati unele compromisuri. Daca nu le vreti, cum spunea colega mai sus, luati o bona. Sau concediu medical, ca aveti dreptul.
Este insa incorect fata de toti cei implicati sa cereti ca ei sa procedeze identic cu dv. Nici pentru copil nu e bine.
Constanta in viata unui copil o reprezinta principalii ingrijitori. Daca asta sunteti dv., atunci nu va faceti griji.
Daca nu sunteti dv. principalul ingrijitor, atunci asta e problema si poate gasiti sa petreceti mai mult timp cu copilul. De la principalul ingrijitor copilul isi stabileste regulile in viata, vede model etc. Bunicii, o saptamana la 3 luni, pot sa il rasfete pana nu mai poate, este ok. Nu il traumatizeaza ca il rasfata, nu il educa prost, nu ii fac rau. E posibil sa prelungeasca perioada tantrumurilor cu ceva timp, e posibil sa le faca mai des la bunici, e posibil sa invete sa ii santajeze emotional, este ok, copilul se adapteaza.

La divort poate va intelegeti daca ajungeti acolo, nu ia copilul cel care are mai multi bani, ci cel care se ocupa mai mult de copil.
5 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Având în vedere ca pentru ca sa nu cazi cu avionul trebuie sa nu te sui in el, puteti renunta la serviciile bunicii respective înlocuind-o cu o bona sau concediu medical asa cum vi s-a sugerat mai sus. Bunica respectiva trebuie luata asa cum este, dar comportamentul dvs fata de ea, observ ca indeparteaza sotul de dvs. Gresiti ca nu o aveti pe soacra de partea dumneavoastra caci este singura linie de acces in spatele frontului...... Nici divortul nu e o chestiune simpla, Iar daca veti divorta va sugerez sa procedati in asa fel incit copilul sa simta cit mai putin ca parintii sunt divortati. Sunteti sigură ca daca veti fi bunica va veti comporta cu nepotul cum vrea nora? Succes si cumpatare.
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2024
ibn, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
asa sunt majoritaea bunicilor, nu doar soacra dvs, si e ok sa fie asa! Ei si-au crescut copiii, acum pe nepoti ii rasfata. Iar copiii au nevoie de asa bunici!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Problema dvs reala nu e soacra cu care va intalniti doar cand se imbolnaveste copilul ci neintelegerile cu sotul. Acolo trebuie sa lucrati si sa cautati sa va intelegeti. E simplu de distrus o familie si foarte greu de construit. Poate nu v-ar strica sa mergeti la un psiholog de familie daca nu aveti persoane mature in familie care sa va indrume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot dovedi legii k e nebuna?? mikiank mikiank buna seara!eu locuiesc impreuna cu soacra mea care sufera de depresii si ia pastile pentru asa ceva .la un moment dat incepe sa ne minta sa inventeze tot felu ... (vezi toată discuția)
Relatia bunici - nepoti impiedicata de mama copiilor bunicafanica bunicafanica Am dori sa ne implicam mai mult in educatia nepoatei noastre,dar nora ne-a spus recent ca nu are incredere in noi ,desi am crescut3 copiii si am educat ... (vezi toată discuția)
Divort si soacra irisg irisg Sunt in plin divort cu sotul meu si avem doi copii minori. Pana ce nu am intenat divort sotului totul a fost ok intre copii si mine. Soacra fiind cea care avea ... (vezi toată discuția)