avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean sirian care ...

Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean sirian care a crescut in Qatar. Familia lui este acolo, iar noi vrem sa locuim tot acolo la un moment dat. Unde e cel mai bine pentru mine sa facem casatoria civila, in Romania sau in Qatar? Care sunt diferentele, in cazul unui divort, in legatura cu custodia eventualilor copii, pensia alimentara, dar si in legatura cu partajul? Mentionez ca amandoi suntem musulmani (eu convertita inainte sa il cunosc). Am nevoie de cunostintele voastre pentru a lua o decizie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:13, 16 Iulie 2024
8 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vorbiti cu un avocat fata in fata ca sa va invete ce anume puteti intreba un avocat din Quatar, caci multe dintre drepturile dv. se vor duce pe apa sambetei la mutarea dv. acolo si, eventual, la adoptarea cetateniei straine... Cautati sa vedeti ce efect ar avea o conventie matrimoniala privind legea casatoriei in dreptul local, acolo...
13 din 14 utilizatori consideră
acest răspuns util
O să-ți plângi de milă,asta e părerea mea.La ei femeia e sclava și musulmanul poate să aibă mai multe neveste.Nimic drepturi.Ma cine te-a pus?
8 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista familii musulmane care traiesc dupa reguli sociale similare celor din democratiile lumii. Multe dintre femeile musulmane care locuiesc in tari democratice considera islamul o alta credinta care nu afecteaza drepturile omului. Totusi, exista situatii dificile privind divortul, efectele casatoriei, drepturile patrimoniale etc. de aceea este tare indicat ca sa se informeze legal ce efecte are casatoria acolo, daca pot alege sotii legea guvernabila (ma indoiesc) etc.
Sunt situatii in care, cf. legii islamice, este foarte dificil de divortat, cum ar fi cand esti insarcinata... exista perioade de asteptare, sunt multe dificultati inclusiv sociale, este bine sa se informeze inainte.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu trăiesc în occident și știu ce înseamnă.
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce vreți să spuneți,ca musulmanul nu are dreptul la mai multe soții?.Lăsați să aleagă .Ce spuneți dumneavoastră,nu este chiar realitatea de pe teren ( ca să zic așa)