avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 520 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean sirian care ...

Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean sirian care a crescut in Qatar. Familia lui este acolo, iar noi vrem sa locuim tot acolo la un moment dat. Unde e cel mai bine pentru mine sa facem casatoria civila, in Romania sau in Qatar? Care sunt diferentele, in cazul unui divort, in legatura cu custodia eventualilor copii, pensia alimentara, dar si in legatura cu partajul? Mentionez ca amandoi suntem musulmani (eu convertita inainte sa il cunosc). Am nevoie de cunostintele voastre pentru a lua o decizie. Multumesc!
Si eu stiu un caz real, o fosta colega de facultate de-a sotiei, maritata cu un iordanian, civilizat, cu studii superioare, rezident in Elvetia. Toate bune si frumoase pana cand, fara sa spuna nimic, fara sa divorteze, el a plecat cu copilul din Elvetia in Iordania si de atatia ani nu si-a mai vazut copilul. Cenform legilor elvetiene si romanesti e rapire, conform legii iordaniene nu. Casatoriti-va in Romania si cat timp sunt copiii minori, acestia sa nu paraseasca sub niciun motiv, nicaieri, Romania. Deocamdata legea romaneasca cere procura notariala daca copilul iese doar cu un parinte, deci nu va putea sa-l scoata. Dar odata iesiti, oriunde, va putea merge fara probleme in Qatar, Siria, s.a.m.d. Si dupa ce vom fi in spatiul Schengen cred ca va putea pleca fara probleme catre alte tari europene, de unde va putea sa-si continue calatoria...
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2024
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Diferenta culturala este enorma. In Romania, femeile au toate drepturile, chiar as spune, mai multe decat ar trebui. (Gluma). In acele tari, nu au niciunul! (Nu-i gluma)....
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu imi este clar ce inseamna „mai multe decat ar trebui” si care este partea distractiva a acestei „glume”. Barbatii au mai multe drepturi decat ar trebui? Puteti rade de o discriminare intre drepturi in functie de sex?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)
Vreau să mă căsătoresc cu un arab. ce trebuie să fac și de ce acte am nevoie? Stoi Stoi Bună vreau sa ma casatoresc cu un arab din Jordan vreau sa stiu ce acte imi trebuie .am inteles ca imi trebuie mai multe acte asi dori sa stiu exact ce anume ... (vezi toată discuția)
Divort-am nevoie de ajutor irinel26 irinel26 Sunt casatorita din mai 2005 cu un cetatean libanez.Casatoria a avut loc la ambasada Romaniei din Abu Dhabi,Emiratele arabe unite,dar ulterior nu a fost ... (vezi toată discuția)