avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie

Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ortodox . Ceea ce doresc sa aflu este ce ar implica aceasta casatorie si ce religie ar avea copii rezultati daca eu nu mi-as schimba religia . Mentionez ca vreau sa ma casatoresc in Romania , dar totodata imi este putin teama de urmarile acestei casatorii. El nu este casatorit dar tot timpul imi vorbeste despre acest lucru .
Pe teritoriul Romaniei aveti drepturile intacte.
In Turcia insa puteti avea probleme serioase deoarece va trebui sa respectati acea lege.
Puteti citi raspunsul utilizatoarei @Mary355 din acest topic:

www.avocatnet.ro/content/for...
Religia copiilor este cea pe care o aleg parintii. Nu cred ca va puteti casatori cu un musulman fara a trece la islam.

O musulmana si sotia unui musulman trebuie sa isi asculte sotul, sa aibe capul acoperit cand este in public, etc.

Din punct de vedere legal, pe teritoriul Romaniei aveti drepturi egale si aveti aceleasi drepturi si obligatii ca orice alta sotie de crestin/evreu/etc.

În Turcia este interzisa poligamia dar nu exista o pedeapsa pentru cei care o incalca. Cea ce ar trebui sa te intereseze este societatea turca, care desi putin mai dezvoltata decat cea din Iran sau Arabia Saudita tot stabileste regulile dupa Sharia. Pe strada trebuie sa ai intotdeauna capul acoperit (fara nici o exceptie in sudul si vestul tarii), societatea este construita in jurul barbatilor si doar in Ankara si Istambul vei vedea ceva egalitate intre femei si barbati, depinde desigur si daca sotul este deschis la minte, daca a absorbit cultura europeana sau daca este religios si conservator, caz in care nu iti recomand casatoria.

În caz de divort in Turcia, judecatorii sunt totusi sub influenta Sharia si chiar daca legea spune egalitate in fata legii, sotul va castiga mereu.

Cultura musulana si Sharia spune ca copii sunt proprietatea tatalui iar mama nu are nici un drept asupra lor cata vreme tatal traieste. Asemanator cu cultura religioasa si sociala din Europa secolelor XII-XVII.

Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat
Va mutumesc foarte mult pentru raspunsurile date , dar eu nu intentionez sa trec in religia lui , nu accept decat o cununie civila in Romania . Deci , daca sunt casatorita civil in Romania si urmeaza sa am un copil in cazul unui divort el imi poate lua copilul ? Copii mei vreau sa ii botez crestini desi nu stiu daca el ar fi de acord . Si inca ceva , doresc sa stiu daca casatoria civila din Romania este recunoscuta in Turcia
Ultima modificare: Luni, 26 Decembrie 2011
debora, utilizator
Problema este ca daca copilul se va afla in Turcia nu cred ca veti mai reusi sa il aduceti in Romania daca el nu vrea...
Daca copilul va avea dubla cetatenie atunci chiar ca nu mai aveti sanse...

Alte discuții în legătură

Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)
Diferente loc casatorie rarymimi rarymimi Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? ... (vezi toată discuția)
Casatorie cu musulman ContSters98812 ContSters98812 buna ziua.sunt aura si sunt f noua in forum aici.am o mare prb si as avea nevoie de ajutorul d-voastra.sunt pe cale sa ma casatoresc cu un musulman ... (vezi toată discuția)