d-na Jane are dreptate in privinta casatoriei sa fie facuta in Romania.
Dar..exista un mar dar... fiind de religie islamica, ei au o regula in ceea ce priveste si dvortul. Din momentul in care veti depune cererea de divort sunteti obligata sa locuiti impreuna un an de zile si veti fi "monitorizata" daca veti gresi sau nu. Abia dupa un an de zile puteti fi libera de "contract"...De ce nu mergeti la ambasada Tunisiei sa intrebati absolut toate aspectele? Dar nu uitati de acel de contract de casatorie, puteti sa il faceti si la notar. Cu despagubiri in caz de divort, cu faptul ca va vor fi incredintati dvs copiii, cu intretinerea lunara etc. Nu doresc sa va sperii, dar multe fete nemusulmane au avut necazuri mari pentru ca nu au stiut ca au acest drept. Acolo legile sunt altfel. İndiferent ca nu faceti si casatoria rerligioasa, contractul trebuie facut spre binele dvs si al viitorilor copii. Sa nu uitati sa specificati si religia copiilor.
Este posibil ca la ambasada sa nu va dea toate aceste detalii, dar cautati prin forumuri islamice si va veti ingrozi.
İnainte de a face acest pas, informati-va temeinic si protejati-va interesele. İntr-o tara islamica imbracamintea femeii este alta, iar europencele nu prea sunt vazute cu ochi buni. Veti fi nevoita sa va imbracati foarte decent, ca sa nu fiti privita insistent si aratata cu degetul. Deci, parul acoperit, haine cu maneci lungi , fara minijup etc. Merita acest sacrificiu? Dvs decideti.
Ar mai fi o alta problema. Dumneavoastra v-a trebui sa va adaptati la stilul de mancat, nu veti putea nici macar atinge carnea de porc, nu alcool, nu stiu cum veti sarbatori sarbatorile crestine, ganditi-va la copii, vor stii ei de Mos Craciun? Cum vor creste acei copii? Sa creada in Allah (Dumnezeu) sau sa creada in Sfanta Treime? Musulmanii nu il recunosc pe İisus ca fiind Dumnezeu. Ganditi-va in viitor,
Sunt de religie musulmana si cunosc aceste aspecte, oricat de "democrate" s-ar declara aceste tari, va spun ca si mie mi-ar fi dificil sa ma adaptez acolo.
Cititi mai multe aici (este in engleza, sper sa va descurcati). İn Tunisia la momentul acesta sunt ceva framantari politice, iar romani sunt extrem de putini (cca 350 marea majoritate romance casatorite cu tunisiseni, deci cu cine veti vorbi romaneste? Araba lor este un pic diferita fata de cea originala, mai puteti vorbi franceza, dar daca locuieste intr-o zona rurala, sau in care nu prea se foloseste franceza? ). Nu sunt rea, dar luati-va masuri de prevedere spre binele dumneavoastra.
[ link extern ]