avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Diferente loc casatorie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Diferente loc casatorie

Buna seara. Sunt romanca si vreau sa ma casatoresc cu un tunisian. Intrebarea mea este: exista o diferenta casatoria incheiata in Tunisia si cea din Romania? Si care ar fii aceste diferente. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: tarkan , utilizator 11:58, 21 Ianuarie 2014
Faptul ca nu v-a spus de acel contract, nu este prea corect. El trebuia din start sa va explice toate regulile unei casatorii. O romanca nu se poate "cumpara" cu o verighta, un inel si o bratara. Musulmanele de acolo sunt "scumpe" pentru buzunarele lor si aici intervin si alte aspecte. La noi se numeste "zestre", "dota", musulmanii sunt obligati sa va dea acea "zestre" prin acel contract. Sa zicem ca intr-o zi v-ati certat, v-a dat afara din casa lui, unde va duceti? Pana ajungeti la Ambasada Romaniei fara niciun ban? Cu cine vorbiti sa va ajute? Politia nu cred ca se va baga, deoarece au alte reguli. Poate nu ati aflat ca in religia islamica (ma refer la barbatii care sunt puternic credinciosi), bataia femeii "este o onoare". "Parasirea ei in pat" la fel. Prin aceste metode, ei pot avea amante (un fel de a doua sotie), si aveti grija si cu alt fel de casatorie, care in romaneste se traduce prin "casatorie de-o zi, sau de proba". Sa nu cadeti in aceasta capcana. El poate face (chiar casatorit fiind cu dumneavoastra) aceasta casatorie de-o zi cu o alta femeie (pentru a ascunde adulter), deorece religia ii permite sa aiba mai multe neveste. Aceasta casatorie se face doar la moschee, nu este si civila.
Nu ati spus in ce zona a tarii locuieste, daca este din nord sau sud. Cei din nord sunt un pic mai permisivi, datorita turismului si aproprierii de Franta.
Eu v-am spus, sunt multe de discutat.
Nu ar fi rau sa vorbiti si la Ambasada Romaniei aceste aspecte sa va informeze. Eventual, inainte de casatorie, sa le lasati adresa unde veti locui, telefonul, numele si adresa familiei lui, le cereti numarul lor de telefon, in caz de ceva sa puteti fi contactata. Nu este de glumit, mai ales daca viitorul mire nu v-a spus de acel contract de casatorie. Discutati mai mult cu el, sa va dea la web familia, sa observati cum se poarta cu dvs, sa va arate casa pe care o sa ve-o dea ca proprietate cu acte in regula. Stiu ca poate mirele are ochi frumosi, dar nu cunoasteti traditiile lor care sunt opuse crestinilor. Pot fi musulmani moderati, dar nu aveti comunitate romaneasca si va fi greu sa purtati haine islamice. Dumneavoastra alegeti ceea ce este mai bine. Sper ca tinem legatura. Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eu ortodox el musulman ContSters259700 ContSters259700 Buna ziua numele meu este Andreea si doresc sa aflu cateva lucruri.Prietenul meu este turc de religie musulmana ..problema e ca doreste sa ne casatorim iar eu ... (vezi toată discuția)
Vreau să mă căsătoresc cu un arab. ce trebuie să fac și de ce acte am nevoie? Stoi Stoi Bună vreau sa ma casatoresc cu un arab din Jordan vreau sa stiu ce acte imi trebuie .am inteles ca imi trebuie mai multe acte asi dori sa stiu exact ce anume ... (vezi toată discuția)
Drepturile femeii crestine casatorita cu un musulman , copii rezultati din aceasta casatorie debora debora Buna ziua . Ma numesc Debora si as vrea sa imi dati cateva sfaturi daca se poate . Am un prieten turc de religie musulmana de 2 ani de zile ,eu fiind crestin ... (vezi toată discuția)