avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1988 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean sirian care ...

Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean sirian care a crescut in Qatar. Familia lui este acolo, iar noi vrem sa locuim tot acolo la un moment dat. Unde e cel mai bine pentru mine sa facem casatoria civila, in Romania sau in Qatar? Care sunt diferentele, in cazul unui divort, in legatura cu custodia eventualilor copii, pensia alimentara, dar si in legatura cu partajul? Mentionez ca amandoi suntem musulmani (eu convertita inainte sa il cunosc). Am nevoie de cunostintele voastre pentru a lua o decizie. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 12:13, 16 Iulie 2024
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bine ca cel putin ati scris pe forum inainte de a comite fapta, pentru documentare. Mai poate exista solutia sa locuiti in Romania, tara pe care o cunoasteti din toate punctele de vedere. Credinta religioasa in cazul Romaniei nu conteaza. Succes!
10 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
in fct de tara unde locuiti, aveti sau nu niste drepturi. daca veri locui in Romania, veti avea toate drepturile unui cetatean roman. In qatar insa, drepturile dvs depind de ceea ce va ofera sotul. Divortul se obtine usor de catre barbat si mai greu de cate femeie. Copiii apartin intodeauna tatalui, asa ca nu se pune problema de custodie sau pensie alimentara, iar la partaj veti primi ceea ce ati adus in casatorie. Parerea mea e ca daca va mutati acolo si se hotaraste sa divorteze, dvs va veti intoarce singura in Romania!
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vă recomand să citiți cartea „Numai cu fiica mea”, scrisă de americanca Betty Mahmoody. Nu este o ficțiune, ci o experiență de viață cumplită prin care a trecut autoarea ei.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua. Ve veți căsători sub SHARIA legea lor care reglementează toate "drepturile" femeilor inclusiv cum sa fie pedepsite când considera soțul . Am experiența unei cliente românce care s-a căsătorit într-o tara araba, căsătoria nu a putut fi recunoscută in UE datorită diferențelor de procedura, sunt multe imposibil de enumerat aici. Copilul născut din aceasta legătură a fost dus de tata "să-și vadă bunicii" si nu s-au mai întors. Demersurile pentru reimpatrierea copilului au durat ani de zile , va spun ca autoritățile noastre nu au ce face, chiar daca au încercat, recunosc, avocatul arab contactat aproape ca a ras , i se părea totul un nonsens, dupa legea lor copilul e al tatului si face ce vrea cu el. Pana am reușit ca fetiță ( din fericire nu era băiat daca se poate spune așa) si tatăl s-a intors cu copilul pentru ca avea nevoie de acte si astfel imediat ce a pus piciorul pe teritoriul UE a fost arestat si copilul încredințat mamei. A fost o lupta teribilă in care o mama era amenințată ca daca mai plânge la telefon nu o sa mai vorbească cu fetiță care avea 5 ani. A fost greu dar am reușit să-l aducem pe tata pe teritoriul uE dar a fost o situație fericita. Nu va pot detalia exact situația. Deci doamna dv. daca sunteți musulmana știți exact la ce sa va așteptați. Contactați un avocat din Qatar si veți avea răspunsul, nu cred ca va fi cel pe care îl înțelegeți dv. Vad ca gândiți in mod occidental : drepturi, pensie alimentara, custodie copii. E alegerea dv. cum înțelegeți sa trăiți.
Din moment ce v-ati convertit la islam e clar ca va doriti sa traiti cu u musulman intr-o tara islamica. Prin urmare se vor aplica legile acelei tari indiferent de tara unde a avut loc mariajul. Singurul incovenient ar putea fi ca tara respectiva sa nu recunoasca actul de casatorie si se pare ca nu este recunoscuta, cititi aici:
[ link extern ]
Prin urmare drepturi civile din prisma casatoriei nu aveti in Qatar, asadar ar fi bine sa va casatoriti si in Romania.