avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara!acum 12 ani am facut un abonament la Orange ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara!acum 12 ani am facut un abonament la Orange si am ...

Buna seara!acum 12 ani am facut un abonament la Orange si am luat un telefon.Am platit cateva luni si după nu am mai platit ca era alta suma mai mare decat in primele luni.Zilele trecute am primit un email de la Creditexpress Financial Service Srl privind situatia cesionata de la Orange.Imi poate spune cineva ce este de facut?
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2024
Roxana2024, utilizator
Cel mai recent răspuns: S.C PGH Enterprise Telecom S.R.L , Consultant de business 22:43, 11 Iulie 2024
Buna seara,
conform legii datoria este prescrisa, termenul de 3 ani prevazut de art 705.

(1) Dreptul de a obţine executarea silită se prescrie în termen de 3 ani, dacă legea nu prevede altfel. În cazul titlurilor emise în materia drepturilor reale, termenul de prescripţie este de 10 ani.

(2) Termenul de prescripţie începe să curgă de la data când se naşte dreptul de a obţine executarea silită. În cazul hotărârilor judecătoreşti şi arbitrale, termenul de prescripţie începe să curgă de la data rămânerii lor definitive.


Refuzati sa le platiti vreo suma de bani, pur si simplu ignorati-i, si daca va vor da in judecata, printr-o intampinare, invocati prescriptia, deoarece instanta nu o poate constata din oficiu.

Numai bine.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.O seară plăcută!
Cu mare drag.

Doar sa nu faceti greseala sa le achitati vreo suma de bani deoarece atunci se va relua termenul de prescriptie din momentul in care le-ati platit in 3 ani. Trebuie ignorati total, puteti sa le spuneti la telefon daca va suna ca datoria este prescrisa legal, insa vor continua sa va contacteze ca asa sunt ei.
Si daca pe viitor va vor da in judecata, veti fi notificata de catre instanta si veti primi formular de raspuns, pe care veti scrie ca conform art 705 din codul de procedura civila, creanta pe care v-or s-o recupereze este legal prescrisa si cererea acestora va fi respinsa.

O seara frumoasa si dumnevoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita bogdanvl83 bogdanvl83 Buna seara. Am primit acasa o executare silita care are ca data 2013. Intrebarea e nu s-a prescris dupa 3 ani? Va multumec!! (vezi toată discuția)
Prescriptie credit prettywomen prettywomen Buna ziua! As dori si eu un raspuns va rog la o problema. Sora mea a facut un credit in 2003 pe doi ani la o banca.A platit cateva rate dar nu a mai putut ... (vezi toată discuția)
Termen prescriere executare silita lunga lunga Buna seara,sunt un debitor intr-un contract de credit,garantat cu imobil,am ajuns in faza de executare silita ,dar nu am mai primit nici o somatie de la ... (vezi toată discuția)