avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 299 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Plata CASS la venituri din chirii sub plafon
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Plata CASS la venituri din chirii sub plafon

Buna dimineata.Am o nelamurire legata de plata CASS la venituri din chirii persoana fizica.Sotul meu are doar un contract de mandat pe societate sub minimul salarial.Are venituri din chirii.Imi puteti spune daca anul viitor(pentru 2024) va plati CASS la veniturile din chirii chiar daca e sub limita de 6 salarii minime si nu ar trebui sa plateasca?Multumesc
Ultima modificare: Vineri, 12 Iulie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Lili_Stefan , utilizator 08:51, 23 Iulie 2024
Contractul de mandat este considerat activitate dependentă și asimilat veniturilor de natură salarială și impozitat ca atare (se plătesc contribuții sociale și impozit). Ca urmare, nu se declară în declarația unică și, în cazul de față, nu se adaugă venitului din chirii pentru a se determina dacă a depășit sau nu plafonul.
Buna dimineata.Multumesc pentru raspuns.Am inteles ca incepand cu anul 2024, daca ai venituri salariale sau asimilate sub plafonul de 6 salarii minime, platesti CASS la acest plafon adica 1980 lei iar acesta se declara in declaratia unica.

~ final discuție ~