avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua! Am fost încadrat greșit nefiindu-mi ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua! Am fost încadrat greșit nefiindu-mi recunoscută ...

Bună ziua!
Am fost încadrat greșit nefiindu-mi recunoscută vechimea în specialitate că fiind vechime la catedra. Timp de 2 ani am făcut cereri la școală, Inspectorat , Minister și într-un final după 2 ani mi-au fost recunoscute. Problema e că școala nu vrea să-mi acorde diferența drepturilor salariale, pe cei 2 ani in care am fost încadrat greșit.
Nu am acest drept?
Care e legea care m-ar ajuta sa le obțin?
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:21, 19 Iulie 2024
Nu aveti decat sa-i dati in judecata si puteti obtine si plata retroactiva pe cei 2 ani din urma.
Care e legea pe baza căruia trebuie să mi se acorde diferențele salariale?

Cornel Vasile a scris:

Nu aveti decat sa-i dati in judecata si puteti obtine si plata retroactiva pe cei 2 ani din urma.

Art. 253 c.mun.
(1)) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
(2) In cazul in care angajatorul refuza sa il despagubeasca pe salariat, acesta se poate adresa cu plangere instantelor judecatoresti competente.
....

~ final discuție ~