avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intampinare, data depunerii. Un parat are obligatia sa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Intampinare, data depunerii. Un parat are obligatia sa depuna ...

Urgent, data depunerii intampinarii :
Un parat are obligatia sa depuna intampinare la chemarea in judecata in termen de 25 de zile de la primirea comunicarii.
Daca paratul locuieste in strainatate si nu poate depune intampinare personal la tribunal, ci o expediaza prin posta, recomandat, este considerata ca data a depunerii data expedierii/depunerii la posta, sau data la care tribunalul primeste intampinarea ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2024
CorLu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:49, 13 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este valabila data transmiterii prin posta nu data la care ajunge.Se poate trimite și prin mail în paralel pt mai multa siguranță.
Multumiri Domnului Avocat NICULESCU IONUT pentru raspunsul dat. "Este valabila data transmiterii prin posta nu data la care ajunge.Se poate trimite și prin mail în paralel pt mai multa siguranță."
Decizia ÎCCJ nr. 520/2019
" .. in situaţia în care o parte înţelege să transmită instanţei cereri în format electronic, existenţa semnăturii scanate a semnatarului nu este suficientă, având în vedere dispoziţiile speciale prevăzute de Legea nr. 455/2001, act normativ care stabileşte regimul juridic al semnăturii electronice şi al înscrisurilor în formă electronică, precum şi condiţiile furnizării de servicii de certificare a semnăturilor electronice. Semnătura electronică reprezintă date în formă electronică care sunt ataşate sau logic asociate cu alte date în formă electronică şi care servesc ca metodă de identificare.

În asemenea cazuri precum cel din speţa dedusă judecăţii, în care cererile sunt adresate instanţelor în format electronic, semnătura digitală conectează identitatea electronică a semnatarului cu documentul digital, neputând fi copiată de pe un document digital pe altul, fapt ce conferă documentului autenticitate (atestă faptul că documentul aparţine persoanei semnatare, iar autorul documentului nu îşi poate declina răspunderea pentru conţinutul documentului cu semnătură electronică valida).

Practic, semnătura electronică (digitală) validă oferă instanţei o garanţie a faptului că mesajul sau documentul digital este creat de către persoana care l-a semnat, iar conţinutul mesajului sau documentului digital nu a fost modificat de la data emiterii acestuia. ... "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare defectuoasa cu instanta prin intermediul emailului si semnatura electronica calificata Lucian P. Lucian P. Buna ziua, Am trimis la judecatorie, prin intermediul emailului, o plangere contraventionala pentru anularea unei amenzi aplicata de IJJ Constanta. Odata ... (vezi toată discuția)
Ce sunt inscrisurile pe suport informatic? art. 282-284 c.pr.civ aidu aidu Se includ intre acestea si e-mailurile? Caz in care pot avea forta probatorie a inscrisului sub semnatura privata... chiar si fara semnatura electronica ... (vezi toată discuția)
Email comercial Dan me Dan me Cred ca acest subiect "email comercial" m'ar interesa mai in amanunt. Eu folosesc Outlook Express in w2k pro si nu sunt sigur ca stiu sa'l setez pentru scopul ... (vezi toată discuția)