avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 832 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... PROMOVARE FUNCTIONAR PUBLIC 2010
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

PROMOVARE FUNCTIONAR PUBLIC 2010

Buna ziua!
Va prezint un caz:
Angajat la o primarie comunala, referent III sup.I, cu o vechime de 20 ani la compartimentul de texe si impozite; Licentiat a Facultatii de Administratie Publica in anul 2009, a depus o cerere in vederea promovarii in clasa, la care nu sa dat un raspuns, celputin nu in scris;
Presupunem ca postul nu prevede studii superioare;
Dar avand in vedere:
legea nr.188/1999
" ART. 68
(1) În urma dobândirii unei diplome de studii de nivel superior, funcţionarii publici de execuţie au dreptul de a participa la examenul organizat pentru ocuparea unei funcţii publice într-o clasă superioară celei în care sunt încadraţi, dacă studiile absolvite sunt în specialitatea în care îşi desfăşoară activitatea sau dacă autoritatea ori instituţia publică apreciază că studiile absolvite sunt utile pentru desfăşurarea activităţii.
(2) Promovarea în condiţiile alin. (1) se face prin transformarea postului ocupat de funcţionarul public ca urmare a promovării examenului.

Intrebarea ar fi: pentru transformarea postului, in cadrul aceeasi compartiment,ce atributii suplimentare ar trebui sa contina fisa postului :"> pentru a fii recunoscut studiile superioare?

Cel mai recent răspuns: mihaicalinescu2005 , utilizator 17:10, 6 Februarie 2010
Pai, depinde ce aveti acum in fisa postului....daca ati posta aici principalele atributii, atunci, vedem ce va lipseste, si eventual, putem veni cu ceva sugestii de completari. :)
Ca referent in cadrul serviciului de taxe si impozite locale, mai ales daca asta aveti in fisa poatului (colectare si incasare, operatiuni de impunere fiscala, etc). va spun din experienta ca ANFP este foarte posibil sa nu-si dea avizul pentru promovare in clasa, dvs. fiind aboslvent al Facultatii de Administratie Publica. Pentru functionarii publici incadrati in cadrul structurilor de contabilitate si taxe si impozite, se cere absolvirea unei facultati cu profil economic (finante-contabilitate, etc).
Hmm. da... aveti dreptate, dar, cine stie ce atributii are acel referent....? :)
Cred ca aveti dreptate stimata Kyandra!
In cadrul serviciului de taxe si impozite locale, atributiile sunt colectare si incasare, impunere fiscala...( cum am precizat nu este vorba de persoana mea, deci nu am acces nici la fisa potului; revin cand o sa am mai multe detalii:=D>) Dar presupun ca totusi cel mai scurt drum va fii un Master de specialitate. Sau nu?

Si cand ma gandesc ca majoritatea colegilor mei urmeza sa fie absolvent al Facultatii de Administratie Publica...#-o
Multumesc
Puteti face un master de specialitate, sau eventual, puteti incerca un concurs de promovare in cadrul altui compartiment, compatibil cu studiile dvs. :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. ce se poate face sa promovez din clasa ii-a, in clasa ... vladilinca vladilinca Buna ziua. Ce se poate face sa promovez din clasa II-a, in clasa I-a/consilier superior? -angajat din 2006 referent specialitate superior(subinginer-15 ani ... (vezi toată discuția)
Promovare in clasa functionar public cristina12ung cristina12ung sint referent superior ( asistenta medicala) la Directia de Sanatate Publica in cadrul Serviciului Programe de Sanatate si absolventa de studii superioare cu ... (vezi toată discuția)
Transformare post Tinca1 Tinca1 Buna dimineata. Sunt expert local pe problemele romilor in cadrul unei primarii si am gradatia referent IA, personal contractual. In vara voi absolvi ... (vezi toată discuția)