avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... -Buna ziua.Va rog,explicati-mi ce este ,de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

-Buna ziua.Va rog,explicati-mi ce este ,de fapt,indemnizatie ...

-Buna ziua.Va rog,explicati-mi ce este ,de fapt,indemnizatie sociala si cine beneficiaza?Cati ani de contributivitate sunt necesari? Multumesc pt.ca ma ascultati.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:36, 14 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este acordată pensionarilor sistemului public de pensii, cu domiciliul în România:
- indiferent de categoria de pensie de care beneficiază (limită de vârstă, invaliditate, urmaşi, pensii anticipate sau anticipate parţiale);
- indiferent de data înscrierii la pensie;
- cuantumul însumat al veniturilor din pensii (atât din sistemul public de pensii, cât și din alte sisteme neintegrate acestuia) și din alte drepturi, stabilite și plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, este sub nivelul stabilit prin lege.

În anul 2024, nivelul veniturilor care permit acordarea acestei indemnizații este de 1.281 lei.

Indemnizația socială pentru pensionari se determină ca diferență între nivelul acestei indemnizații și cuantumul însumat al veniturilor din pensii (atât din sistemul public de pensii, cât și din alte sisteme neintegrate acestuia) și din alte drepturi, stabilite și plătite de sistemul public de pensii în baza unor legi speciale, fiind suportată din bugetul de stat şi nu din bugetul asigurărilor sociale de stat.
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie de varsta crymoto crymoto Buna ziua , unde se depune dosarul pentru indemnizatia sociala de varsta? (vezi toată discuția)
Am 15 anii lucrați în sistemul man pentru care primesc 1100 ... Vreau.SaStiu Vreau.SaStiu Am 15 anii lucrați în sistemul MAN pentru care primesc 1100 lei pensie și 22 ani lucrați ca economlst pentru care mi sa calculat a pensie la limită de ... (vezi toată discuția)
Cuantum pensie minima obligatorie teisoara teisoara Buna seara, va rog frumos sa-mi spuneti de ce pensia minima obligatorie nu se aplica in toate cazurile?Exista criterii ce trebiesc indeplinite si care ar fi ... (vezi toată discuția)