avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua. Intrebarea mea tine de medicina muncii. ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua. Intrebarea mea tine de medicina muncii. Lucrez de ...

Buna ziua. Intrebarea mea tine de medicina muncii. Lucrez de 2 ani in retail la o firma internationala care comercializeaza imbracaminte si incaltaminte. De curand am aflat ca vor sa semnam o declaratie pe proprie raspundere ca suntem sanatosi fizic si psihic si apti de munca. Spuneti-mi, va rog, este legal? Mentionez ca ni se face medicina muncii 1 data/an. Am avut si cativa colegi care au fost pe concediu medical, eu nu, dar nu se stie niciodata. Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:47, 15 Iulie 2024
Este de competenta medicului specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale. Acesta in urma examinarii medicale periodice, completeaza fisa de aptitudine a lucratorilor.
In cadrul examinarii medicale, lucratorul este intrebat daca are anumite afectiuni medicale. Dupa caz, medicul d emedicina muncii poate cere informatii de la medicul de familiei al lucratorului.
Genul de declaratie de care amintiti poate fi considerat un abuz din partea angajatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa medicina muncii anndreea01 anndreea01 au venit cei de la itm pt control si la una din cerinte scrie contract de munca(dosar de personal).Ce trebuie sa contina acest dosar de personal?Include si ... (vezi toată discuția)
Medicina muncii - adhd, ocd, bpd etc ParkEunByul ParkEunByul Buna ziua. De curand am aflat ca sufar de ADHD, OCD, Tulburare Borderline si inca cateva afectiuni psihice. La locul de munca nu m-au afectat niciunele si ... (vezi toată discuția)