avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1032 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ingrijirea partilor indiviza intr-o casa fara ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ingrijirea partilor indiviza intr-o casa fara asociatie de locatari. ...

Ingrijirea partilor indiviza intr-o casa fara asociatie de locatari. Cum pot sa oblig pe chiriasi sa curete holul comun si sa coseasca partea de curte care este comuna?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:11, 15 Iulie 2024
Nu puteti, partile comune sunt doar in proprietatea celui ce detine locuinta. Chiriasul are contract doar pentru proprietatea individuala - locuinta. Puteti cel mult sa-l platiti, daca doriti acele lucrari de intretinere. Nu e obligat sa accepte.
Proprietarul care a inchiriat apartamentul nu locuieste in acelasi oras. Chiriasii folosesc partile comune. Este prevazut de lege ca chiriasii nu raspund de pastrarea partilor comune? Nu este corect ca ceilalti proprietari sa mentina partile comune .
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2024
dubick, utilizator
Bineinteles ca e prevazut de lege (codul civil) asa ca doar proprietarul este responsabil de intretinerea partilor comune, chiriasul are contract doar pentru locuinta si raspunde de ce e in interiorul ei , el doar asta a inchiriat ("sunt în sarcina locatarului reparaţiile locative, a căror necesitate rezultă din folosinţa obişnuită a bunului.")
[ link extern ]
[ link extern ]
"O altă obligație care îi revine chiriașului este aceea de a asigura curățenia și igienizarea locuinței și a părților de folosință comună pe toată durata contractului." Asa prevede legislatia daca nu stiti mai bine sa nu comentati ca sa induceti lumea in eroare.
Care legislatie ? Treaba dvs., obligati-l pe chirias, daca asa credeti. Puneti-l la coasa, daca puteti.
Ati citat dintr-o publicatie obscura, care scrie tot felul de prostii,, va dau link la legea locuintei, care se refera la cu totul altceva :
[ link extern ]
Inchirierea e reglementata de Codul Civil - contractul de locatiune (cap. V):
[ link extern ] /
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine suporta aceste cheltuieli(de renovare) in cazul unui apartament inchiriat? miki3 miki3 Va rog sa-mi spuneti si mie cine ar trebui sa suporte cheltuielile de zugravire si curatenie a unui apartament in situatia in care chiriasul locuieste in acel ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere magda1612 magda1612 :) Buna dimineata ! Apelez din nou la ajutorul dvs pt lamuriri intr-o problema: vreau sa inchiriez un apartament , si nu stiu cum sa procedez pt a evita ... (vezi toată discuția)
Proprietarul ameninta cu evacuarea Andrei20M00 Andrei20M00 Proprietarul apartamentului în care locuiesc dorește să mă dea afară pentru că nu îl plac ca persoană. Menționez că am un contract pe 1 an, sunt ... (vezi toată discuția)