avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1781 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pot reclama un hot la politia unde are el domiciliul? ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pot reclama un hot la politia unde are el domiciliul? Am mostenit ...

Pot reclama un hot la politia unde are el domiciliul? Am mostenit de la mama un apartament in Prahova, eu avand domiciliul in Bucuresti, si am cautat pe cineva sa il zugraveasca. Nu am gasit in zona si nici din București nu a dorit sa mearga nimeni. Prin cunostiinte am vorbit cu un baiat care am fost coleg de generala cu tatal lui, vecin cu parintii mei care locuiau in Teleorman, unde am copilarit si eu. L-am dus la lucrare, a cerut suma, 4500lei, am acceptat si am ramas la lucru. Dupa 4 zile a fost o ploaie rece, m a udat rau si am stat asa iar a 2 a zi mi a fost foarte rau cu febra mare si nu m am ridicat din pat. Baiatul a lucrat si eu am zacut in pat. A doua zi mi a spus ca trebuie sa mearga urgent la tara, acasa la el ca este in divort, copii... bla bla bla. Am acceptat, mi a cerut toti banii ca are datorii. I-am platit si l-am dus la gara in Bucuresti vineri, stabilind sa il iau luni seara, marti sa termine lucrul.
Fac mentiunea ca in Prahova, era un miniseif, cu cifru ca la hotel in care erau 9000 de lei ,economiile mamei pe care dupa deces nu i am luat iar acum cand mi a cerut toti banii si nu aveam la mine, am deschis si i am dat diferenta de acolo. Bolnav si plecand in graba, am uitat sa inchid casa de bani, el s a intors sa isi ia hainele la spalat, a zis cat eram la masina. Mai departe banuiti. Nu a revenit, nu a mai raspuns, si cand mi am adus aminte ca nu am inchis banii, m am intors in Ph si lipseau 3900 lei. Am mers la Politie in Teleorman, si nu a vrut sa-mi primeasca plangerea pentru furtsi m-au trimis in Ph. Daca se refereau la amprente, bineinteles ca erau ale lui pe seif, si daca nu fura banii, pentru ca nu era fix si l a mutat de cateva orin cand lucra. Sincer, am o comunicare mai buna cu politia din Tr, fiind eu si familia mea foarte respectati in comunitate si acum afland ca el are o reputatie foarte proasta,si ma gandeam ca poate se face dreptate. In alte cazuri nu am deloc incredere in cercetarea politiei, din experientele mele trecute, mai avand 2 interactiuni neplacute, tot furturi din Bucuresti, un telefon si o intrare prin efractie, ambii hoti prezentati de mine cu filmarile camerelor de supraveghere si nesolutionate in 5 ani, si o inselatorie prin olx, dand nume, adresa si dupa 5 ani primesc autor necunoscut. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: biulian , utilizator 17:32, 15 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua!

Competenta o vor avea organele judiciare din Prahova intrucat se are in vedere locul savarsirii infractiunii, ca prim grad de competenta.

Ati avea dispozitiile Art. 326. Cod procedua penala care prevede:
,,Când există o suspiciune rezonabilă că activitatea de urmărire penală este afectată din pricina împrejurărilor cauzei sau calităţii părţilor ori a subiecţilor procesuali principali ori există pericolul de tulburare a ordinii publice, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la cererea părţilor, a unui subiect procesual principal sau din oficiu, poate trimite cauza la un parchet egal în grad, dispoziţiile art. 73 şi 74 fiind aplicabile în mod corespunzător."

dar in opinia mea este foarte dificil sa vi se admita o astfel de solicitare doar pentru motivele legate de pierderea sau tergiversarea unor dosare anterioare, care nici macar nu au avut loc in acel oras.

Sfatul meu e sa angajati un avocat care sa va indrume pe tot parcursul procesului penal si cu siguranta va fi mult mai ok.

Succes!
Din pacate ma asteptam la acest raspuns, pe asta se bazeaza cei care fac astfel de gainarii. Am reclamat in trecut furtul unei roti din masina si am fost chemat de atatea ori la sectie si pana la urma am inteles ca ar fi mai bine sa-mi retrag plangerea, altfel voi mai fi chemat, intradevar era prin 2000 dar nu vad ca s-au schimbat multe la politia noastra. Si decat sa mai fac naveta in Prahova iar sa dau cu subsemnatul, si celalalt sa nu treaca pe acolo, mai bine lipsa. Mulțumesc

~ final discuție ~