avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dacă s-au montat camere de supraveghere la bloc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dacă s-au montat camere de supraveghere la bloc suntem obligați ...

Dacă s-au montat camere de supraveghere la bloc suntem obligați să plătim pt ele ? Acum se face mentenanță lor lunară și este trecută o sumă la întreținere pentru aceasta! Eu am camere de supraveghere pe balcoane, pentru ca atunci când am avut nevoie să văd ce s-a întâmplat camerele lor nu au funcționat! Am anunțat administratorul ca nu mai plătesc mentenanță pt camerele lor însă el spune ca nu poate decide el. Pot să mă oblige să plătesc pt mentenanța camerelor lor?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:10, 15 Iulie 2024
Da, daca s-a hotarit acea lucrare, conform art. 51 din legea 196/2018 (majoritate de minim 2/3 din numarul total al proprietarilor), puteti fi pus la plata. Detineti si dvs. o cota din acea parte comuna - sistemul de supraveghere video si participati la plata cheltuielilor de intretinere. Daca nu doriti, nu puteti sa faceti asta decit prin instanta, prin anularea acelei hotariri AG, daca nu s-a respectat legea.
Mulțumesc pentru răspuns. Mai fac o precizare: nu au făcut adunare generală pentru a anunța plata lunară a mentenanței camerelor de supraveghere, au decis președinta cu cei din comitet fără să anunțe sau să publice această decizie. Deci au încălcat legea asociațiilor! Este posibil să refuz plata în acest context?
V-am explicat anterior, nu am de unde sa stiu ce document ( ca a fost sau nu AG) a stat la baza, aveti posibilitatea sa contestati la presedintele de asociatie lista lunara, conform art. 29 din legea 196/2018, daca nu va raspunde sau raspunsul va nemultumeste, puteti reclama presedintele de asociatie si Cex la primarie conform art. 102 alin 1 litera e, pentru depasirea atributiunilor si daca nu se intimpla nimic tot in instanta trebuie sa ajungeti. Nu puteti refuza pur si simplu., veti ajunge cu datorii si penalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Are voie comitetul executiv sa faca cheltuieli fără informarea ... prettydaniola prettydaniola Are voie comitetul executiv sa faca cheltuieli fără informarea si aprobarea presedintelui? Administratorul le-a decontat cheltuielile fără măcar sa ma ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea unei asociatii de proprietari daca nu are presedinte tucurasu tucurasu Buna ziua, Presedintele Asociatiei de locatari si-a depus demisia si momentan niciun proprietar nu doreste sa preia aceasta functie. Imi puteti spune, va rog, ... (vezi toată discuția)
Demisie presedinte asociatie de proprietari karageta karageta Buna ziua. Sunt presedintele unei Asociatii de proprietari si doresc sa-mi dau demisia. Am anuntat CEX...si am stabilit o sedinta ptr a-mi prezenta demisia ... (vezi toată discuția)