avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CCC din venituri de salariat si de PFA
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CCC din venituri de salariat si de PFA

Buna ziua,

Ma aflu in urmatoarea sitatie. Incepand cu anul 2014 am muncit neincetat ca salariat in diferite domenii.
Cel mai recent mi-am schimbat locul de munca in urma cu un an unde am avut un contract determinat de 6 luni, ce s-a prelungit cu alte 6 luni. Contractul imi expira in luna septembrie si iau in calcul crearea unui PFA pentru a putea presta servicii pentru o companie aflata in afara Romaniei.
Daca raman insarcinata pana la sfarsitul anului, cum pot beneficia de CCC? Pentru a beneficia de CCC in baza unui PFA trebuie sa ai activitate timp de 12 luni inaintea concediului, dar eu am realizat venituri din salarii. Este imposibil sa beneficiez de CCC in aceste conditii?
Totodata, nu as stii unde sa cer indemnizatia de crestere a copilului, deoarece domiciliul meu este in Bucuresti dar am fost angajata remote la firme din alte judete. Incepand cu luna Septembrie, imi voi schimba domiciliul definitiv in judetul Satu Mare.
Ma puteti ajuta cu un raspuns la cele doua intrebari?
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:44, 15 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu avem cu sa va spunem exact ceea ce doriti sa aflati , decat la modul general.

1. Singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Veniturile realizate in cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi obtinute din mai multe surse.

2. Cererea pentru acordarea indemnizatiei si documentele din care rezulta indeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun la primaria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti pe raza careia solicitantul isi are domiciliul sau resedinta.
Ultima modificare: Luni, 15 Iulie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prenatal carmen1987 carmen1987 Am o nelamurire. Sotia este angajata cu norma intreaga, iar in scurt timp urmeaza sa intre in prenatal. De curand am deschis un II * interprindere individuala* ... (vezi toată discuția)
Concediul crestere copil madalina2015 madalina2015 Daca am lucrat de pe 1.08.2014 pana pe 23.10.2014 si dupa care am mai lucrat incepand cu data de 12.12.2014 si urmeaza sa nasc in luna septembrie, ma incadrez ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil irinalucaci irinalucaci Buna. Nu sunt angajata si astept un copil. Intrebarea este daca sotul meu are o Intreprindere Individuala si plateste doar la casa de sanatate si la casa de ... (vezi toată discuția)