avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua am grijă de o bătrânică care aceasta ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua am grijă de o bătrânică care aceasta are un frate ...

Bună ziua am grijă de o bătrânică care aceasta are un frate .Fratele are un băiat.De ceva timp o îngrijesc eu iar apartinatorii nu o caută .Aceasta ar vrea sa îmi lase mie bunurile ei fiindcă am grijă de ea.Am fost la un notar pentru a ne interesa ce trebuie facut iar notarul ne-a sfătuit să facem un contract de vânzare cumpărare că eu sa o îngrijesc până la moarte și pe pe urma sa intru in posesia bunurilor dar costă foarte scump 11ooo lei altceva mai ieftin nu s-ar putea dar care sa nu fie atacabil ??Un testament neatacabil nu exista??
Eu zic ca se poate face si testemant daca nu are copii in viata, nepoti... sau parintii dansei nu mai sunt printre noi...
Fratii nu sunt mostenitori rezervatari pentru a putea ataca testamentul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
contractul nu e de vanzare ca dvs nu ii dati bani, ci contract de intretinere. Mergeti la alt notar, poate e si mai ieftin.
Testamentul e bun, doar ca il poate revoca oricand daca o baga neamurile in seama pana moare si ramaneti fara nimic
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Am trecut exact prin asa ceva.
Mergeti la notar si spuneti ca vreti sa faceti contract de intrewtinere cu uzufruct viager in schimbul a tot ce are batranica.
Mergeti la un psiholog atestat special pentru a-i elibera un cedrtificat psiho din care sa reiasa ca nu are alterata starea de luciditate/constienta sau... cum ii mai zice.
Cred ca si cei de la Directia de Asistenta Sociala o sa fie chemati.
Daca batranica e lucida si afirma clar in fata notarului si a reprezentantului de la Asistenta Sociala ca e de acord sa va lase tot ce are in schimbul intretinerii, nimeni nu are ce sa comenteze.
Cred ca o sa va coste in jur de vreo 3000 ron (poate mai putin) dar merita sa faceti aceste acte inatacabile. Doar aceste acte nu are nimeni ce sa zica si sa va faca
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costurile se calculează la valoarea bunurilor. Degeaba va plimbati la 7 notari, diferența va fi nesemnificativa, de ordinul +/- 200 lei.
Apoi, va costa atât pentru ca nu sunteți rude și aveți de achitat către stat un impozit de 1% din valoarea bunului transmis.
Iar tariful de intabulare și contravaloarea verificărilor la Registrele Naționale Notariale sunt aceleași peste tot.
Nu faceti testament.... e atacabil... faceti NU contract de vanzare-cumparare ca e scump... faceti contract de intretinere cu uzufruct viager si specificat ca veti locui impreuna cu uzufructuarul... e mai ieftin. Faceti de asemenea si procura sa o reprezentati in legatura cu acte administrative (pensie, facturi, furnizori servicii, etc)...

Paduraru Mihaela a scris:

B...altceva mai ieftin nu s-ar putea dar care sa nu fie atacabil ??Un testament neatacabil nu exista??

~ final discuție ~