avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1045 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa Acord vecin construire pe limita proprietatii.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa Acord vecin construire pe limita proprietatii.

Buna ziua!
Rog respectuos lamuriri intr-o privinta legat de Acord construire vecin.
In urma dezbaterii unei succesiuni fiica se muta la casa parintilor (tatal decedat anul trecut). Vecinul a ridicat pe limita proprietatii un foisor de lemn acum 9-10 ani. In timp a atasat langa acesta o anexa (camera) cu fundatie beton care acum apare pe harta cadastru intabulata. Problema e ca vecinul nu a solicitat niciodata acord pentru contruire pe limita proprietatii. Vecinul, mai nou, doreste sa fie taiat un gutui din apropiere pentru a avea acces la anexa si sa mai adauge un etaj. Fiica nu stie cum sa procedeze. Se poate cere ca si reciprocitate acord si din partea vecinului? Daca vecinul a intabulat se mai poate cere socoteala pentru lipsa Acordului? Sfaturi va rog.
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 14:58, 15 Iulie 2024
Se poate cere orice, e o relație între oameni, se poate face și înțelegere scrisă. Dacă însă cealaltă parte nu e de acord, rămâneți cu cererea. Dacă deja a intabulat, mijloacele sunt limitate. Eventual să se dovedească ilegalitatea, dar e mai greu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Gard despartitor - "conflict" cu vecinul este vorba despre gardul ... BogdanIliescu BogdanIliescu Gard despartitor - \"conflict\" cu vecinul Este vorba despre gardul care delimiteaza terenul pe care mi-am construit casa. Gardul este de plasa de sarma pe ... (vezi toată discuția)
Obtinerea unei autorizatii de constructie la doi ani dupa acordul vecinului mariantatic mariantatic Buna ziua, Daca este posibil, va rog sa ma ajutati cu urmatoarele clarificari: In 2015 am achizitionat o magazie de lemn , (4m x 6m), de la o firma ... (vezi toată discuția)
Am construit garaj, sopron si solar (folie). cum sa intru in legalitate? Cornel_imi_zice Cornel_imi_zice Buna ziua, Am un teren proprietate, in mediu rural. Am construit, fara a obtine autorizatie: - un garaj (placa beton, suprastrustura din lemn, invelit cu ... (vezi toată discuția)