Am și eu câteva întrebări în legătură cu un divorț . Sunt mama a cinci copii cu vârste între 1 an si 10 luni cea mai mică fetiță și 11 ani și 6 luni cea mai mare fetiță . Nu mă mai înțeleg deloc cu tatăl copiilor și aș dori să divorțez dar el nu își dorește acest lucru deoarece el a făcut un împrumut acum 4 ani sa construim 2 camere unde stam în prezent.Între timp casa noastră a luat foc anul trecut și o reconstruim dar noi nu avem actepe casă deoarece stăm la părinți mei . El mă amenință că dacă divorțez el o să îmi ia 2 din cei 5 copii deoarece cea mare este fiica mea din prima căsătorie chiar d acă el a adoptat-o între timp .Vă rog frumos să mă ajutați , vreau să știu dacă este posibil să îmi pierd copiii dacă intentez divorț deoarece traiul în comun a devenit un chin fiindcă el nu mă mai ajută cu nimic si mă bazez mai mult pe părinții mei care sunt pensionari . . În august eu ies din crestere copil si desi mi-as dori sa revin la munca nu stiu daca voi reusi deoarece fata cea mare intra clasa a 5a , iar cealalta intra clasa a 2 a , baietelul intra clasa 0 iar cea de-a 3 a fetita va incepe gradinita .
Nu va pierdeți niciun copil.
Ambii parinti veti exercita autoritatea parinteasca și locuinta copiilor va fi cel mai probabil la dvs. Se va face ancheta sociala.
Buna ziua. de ce anume depinde acordarea custodiei?Stam la părintii mei el nu are o locuinta proprie desi se poate muta la fratele sau . Precizez ca am 4 fete de 11ani, 8 ani 3 an jumatate și un an și zece luni iar baiatul are 6 ani.