avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intrebare promisiune bilaterala vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intrebare promisiune bilaterala vanzare-cumparare

Buna, am o situatie cu o promisiunea bilaterala de vanzare-cumparare imobil.

Recent am inceput procedurile pentru a achizitiona un imobil cu credit ipotecar. Am ajuns in stadiul de evaluare al apartamentului, dar proprietarii au zis ca la notar ei vor sa primeasca partea pe care o platesc eu in EUR fiindca "In promisiune asa este specificat". Acum eu va lasa ici aliniatul la care se refere ei :

"Pana la data de ....... promitentul cumparator se prezinta in fata notarului public, impreuna cu promitentul vanzator , moment in care se incheie contractul autentic de vanzare cumparare. Suma de 70000 de euro se va achita partial din sursele proprii ale promitentului cumparator si partial din credit ipotecar sau orice fel de credit contractat de cumparatorul promitent, in termenul stabilit de banca creditoare , dar numai dupa finalizarea intabularii dreptului de proprietate in favoarea cumparatorului si a dreptului de ipoteca in favoarea bancii finantatoare."

Conform acestui aliniat , sunt obligat sa platesc in EUR? A se tine cont ca nu s-a discutat cu mine acest detaliu numa acum in ultimele zile inainte de semnare.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Art. 2386 cod civil Vartgoth Vartgoth Salut , Vreau sa vand un apartamanet si in Draftul de precontract Notarul a pus si fraza urmatoare : \"În acelaşi timp, Promitentul Cumpărător are ... (vezi toată discuția)
Am urmatoarea situatie in promisiunea de vanzare cumparare imobil; ... AP63 AP63 Am urmatoarea situatie in promisiunea de vanzare cumparare imobil; \" eu promitent cumparatoarea,imi exprim in prealabil acordul pentru semnarea de catre ... (vezi toată discuția)
Refuz semnare contract de vanzare-cumparare DrHOOK. DrHOOK. Buna seara, Am un prieten care vinde un apartament,a facut un antecontract de vanzare-cumparare cu un cumparator care a obtinut un credit ipotecar. In ... (vezi toată discuția)