avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt obligata sa merg la notarul agentiei la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt obligata sa merg la notarul agentiei la cumpararea unui apartament?

Buna ziua! Urmeaza sa achitionez un apartament prin credit ipotecar. Apartamentul pe care il doresc este vandut printr-o agentie. Aceasta a spus ca vrea sa fac cu notarul lor antecontractul si contractul de vanzare cumparare. Am aceasta obligatie sau pot sa imi aleg eu notarul la care doresc sa mergem?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:00, 16 Iulie 2024
Nu aveti aceasta obligatie, le puteti spune ca doriti sa mergeti la alt notar si vedeti ce spun...
Daca refuza si chiar vreti apartamentul... puteti merge insotit/a de un avocat/jurist...
Alegerea notarului face parte din clauzele negociabile. Nu sunteți obligați, nici dvs., nici agenția. Însă dacă nu există consens, contractul cade.
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2024
adriandimitriu, utilizator
Din moment ce legal, obligația de plata a onorariului revine cumparatorului, cumparatorul alege și notarul.
Legal, nu va pot obliga.
Practic, pot sa va facă mici șicane, de natură să îngreuneze colaborarea cu notarul și sa para a fi dificilă (de exemplu: nu aduc toate documentele, le aduc cu întârziere, aduc doar copii, nu și originale, nu au o atitudine deschisa și flexibila vizavi de notar, încep sa aibă nemulțumiri vizavi de felul în care este redactat contractul etc. etc. etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum verific daca imobilul ce vreau sa-l cumpar este in regula? 1984a 1984a În perioada următoare intenționez să cumpăr un apartament, jumătate din valoarea acestuia cu banii jos, iar jumătate din valoarea acestuia prin credit ... (vezi toată discuția)
Cum pot negocia o vânzare dacă agenția imobiliară se împotrivește? problema a intervenit în momentul în care am cerut să merg la un notar dorit de mine anthynidiany anthynidiany Vreau să cumpăr un apartament pe care l-am văzut printr-o agenție acum câteva zile. Eu nu am semnat nimic cu ei, dar vânzătorul are contract de ... (vezi toată discuția)
Contract de vanzare- cumparare ap ,cu credit cu ipoteca Hj99 Hj99 Buna ziua, Eu vreau sa vand un apartament si am gasit un cumpărător care vrea sa faca credit cu ipoteca pe apartamentul care il vand eu. Am facut la ... (vezi toată discuția)