avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o societate cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca o societate cu angajati ...

buna ziua,
Va rog sa imi spuneti daca o societate cu angajati de peste 24 luni, dar care nu au avut salariul minim pana acum ,pot sa aiba incepand de la 01.07.2024 salariul minim si daca se poate care este baza legala
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:10, 17 Iulie 2024
HG nr. 598 din 6 iunie 2024pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată

Art. 1
Începând cu data de 1 iulie 2024, salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată, prevăzut la art. 164 alin. (1) din Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicată, cu modificările și completările ulterioare, se stabilește în bani, fără a include indemnizații, sporuri și alte adaosuri, la suma de 3.700 lei lunar, pentru un program normal de lucru în medie de 168,000 ore pe lună, reprezentând 22,024 lei/oră.

Prin urmare, salariatii ai carui salariul are o valoarea sub salariul minim pe economie , beneficiaza de majorarea acestuia pana la minim 3700 lei.
Intrebarea era daca pot sa aiba de la 01.07.2024 salariul minim de 3700, in conditiile in care sunt angajati din 2020, dar nu au avut pana acum niciodata salariul minim.
In conditiile legii, pot avea 3.700 lei.

~ final discuție ~