avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... fond de rulment
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

fond de rulment

Buna ziua,

locuiesc intr-un bloc de 1 an si acum la tabelul de cheltuieli pe luna Iunie mi-a aparut si fondul de rulment 200 lei doar mie din tot blocul. Administratorul zice ca fondul de rulment la fiecare apartament trebuie sa acopere cheltuielile cu luna cea mai grea din an. Sunt obligat sa platesc aceasta suma ce reprezinta fondul de rulment? Exista lege care reglementeaza asta?
In cazul in care sunt obligat sa platesc acest fond de rulment si sa zicem ca peste un an vand apartamentul si am cheltuielile platite la zi, am dreptul sa cer sa mi se dea inapoi acel fond de rulment acumulat?

Multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2024
Sadams, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 12:34, 17 Iulie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La intrebarile dvs. raspunusrile sunt in ordine :
1. Da, e prevazut la art. 72 din legea 196/2018.
2. Da, vedeti 1.
3. Da, vi se restituie integral, daca cereti, conform alin. 5 de la articolul respectiv. Nu e o acumulare (nu e ca si cum ati depune la banca) este aceeasi suma, poate mai mare in timp. El doar se reintregeste daca e folosita o parte din el.. Asta se intimpla cind nu se achita intretinerea lunara la timp.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua C.Claudia C.Claudia Sunt si eu chiriaș ANL si am o întrebare . Sunt obligată să plăteasc fondul de rulment si pentru ce se folosește? (vezi toată discuția)
Buna ziua ,fondul de rulment este obligatoriu? am un apartament ... nichita nichita Buna ziua ,fondul de rulent este obligatoriu? am un apartament cu 3 camere si am fond de rulment 245 lei . Cat trebuie sa mai dau ,la ultima lista a aparut ... (vezi toată discuția)
Penalizare pentru achitarea intretinerii Jeremy Jeremy - Nu am platit intretinerea la apartament 4 luni. In acest timp s-au strans 190 lei de achitat catre asociatia de proprietari. Am fost penalizat dupa ... (vezi toată discuția)