avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament Buna ziua, Matusa mea careia i-au murit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament Buna ziua, Matusa mea careia i-au murit sotul si cei ...

Testament
Buna ziua,
Matusa mea careia i-au murit sotul si cei doi copii cu handicap, si de care am grija regulat( inca e in puteri si sanatoasa in limitele varstei de 83 ani ) mi-a facut testament mie in calitate de nepot al dumneai cu clauzele aferente de a avea grija de ea cand nu va mai putea sa isi poarte singura de grija. Avand in vedere ca matusa mai are si alti nepoti si succesiunea dupa sot nu este facuta si nici nu vrea sa o faca, intrebarea este: poate fi atacat testamentul de catre ceilalti nepoti ulterior inevitabilului moment al trecerii in nefiinta al matusii? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 19:56, 17 Iulie 2024
Aproape degeaba v-a făcut testament, dacă nu a dezbătut succesiunea după soț și probabil trebuia și după copii, daca au murit după tata lor.
Deci n-o să moșteniți mare lucru.

În ce ordine au decedat cei 3`?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2024
Dapix, utilizator
Intai sotul dansei, apoi cei doi copii pe rand.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În cazul ăsta trebuie dezbătută succesiunea după toți trei,
Iar testamentul nu-i sigur, deoarece mătușa daca se sucește, îl poate rezilia oricând, chiar și pe patul de moarte.

În cazul ei neavând moștenitori rezervatari, cel mai sigur pentru dv este ca după dezbaterea succesiunii, să vă faca la notar CONTRACT de INTRETINERE pentru a va ramane tot ce are, iar ea să-și păstreze dreptul de uzufruct pe viață.
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iulie 2024
Dapix, utilizator

~ final discuție ~