avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acces drum privat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acces drum privat

Daca mai multi vecini de pe un drum privat decid sa puna bariera la intratea pe strada, dar prima casa de la intrarea pe strada nu este de acord se poate totusi monta bariera la intrarea pe strada? Daca se monteaza si se ingradeste astfel accesul primei case, ce se poate intampla?
Cel mai recent răspuns: DenissZBC , utilizator 22:10, 17 Iulie 2024
Salutare!

Pentru a fi edificată o astfel de barieră, este necesară o autorizație de construire. (Legea 50/1991) Autorizarea implică consimţământul, în formă autentică, valabil al tuturor coproprietarilor, pentru că strada respectivă se află în coproprietate forțată (art. 646 pct. 2 Cod civil). Vezi și art. 647 alin. (1).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trebuie autorizatie ? Manole Dumitru Manole Dumitru Pe domeniul privat (cale de acces, drum privat), se poate monta o bariera cu inscriptia \\"interzis drum privat\\", fara a solicita autorizatie?:( Dar ... (vezi toată discuția)
Cale de acces/drum de servitute Stefanlcs Stefanlcs Buna ziua,am si eu o intrebare in legatura cu un drum de servitute ,in cartea funciara este drum de acces cota parte de 18,22% din suprafata indiviza de 47 mp ... (vezi toată discuția)
Ce temei legal ar trebui invocat (schimbare destinatie bun comun)? ilenuta1963 ilenuta1963 Un coproprietar a ocupat abuziv ub hol in care si-a instalat o bucatarie . Este un hol care face intrarea in casa . Eu acum trebuie sa ocolesc casa si sa intru ... (vezi toată discuția)